Barça

Sandro Rosell demana explicacions a RTVE pel tractament informatiu de l'incident entre Mourinho i Vilanova

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha fet saber a través d'una carta al president en funcions de RTVE, Manuel Esteve, la "indignació" del club barcelonista pel tractament que va fer RTVE de la ditada de José Mourinho a Tito Vilanova, que va ser mostrat en un informatiu del Canal 24 hores com a agressor. "S'ha ferit el sentiment i la sensibilitat de tots els socis i simpatitzants barcelonistes en manipular -volem entendre- de forma intencionada el lamentable fet que va protagonitzar el senyor Mourinho davant el nostre segon entrenador senyor Vilanova, amb l'agreujant i la mala fe de presentar l'agredit com a agressor, quelcom realment inaudit i indignant", expressa Rosell a la carta, en què comença recordant que no fa ni tres mesos TVE es va veure obligada a "demanar disculpes als espectadors pels comentaris partidistes en el transcurs de la semifinal de la Champions League".

Actualitzat
El president barcelonista considera que "una cadena pública finançada amb l'esforç de tots els ciutadans" no pot dedicar-se a "manipular la realitat dels esdeveniments a favor d'uns interessos i en perjudici d'uns altres, segrestant la insòlita imatge del senyor Mourinho agredint la visió ocular del senyor Vilanova". Rosell ha destacat que tots els mitjans internacionals "s'ha fet ressò dels successos amb una imparcialitat" que voldria "veure reflectida en aquesta televisió pública [amb referència a TVE]". 

"Desitgem que aquesta sigui l'última vegada que ens veiem obligats a denunciar aquesta falta de rigor i professionalitat i demano, en nom dels socis, el màxim respecte a l'audiència en general, que espera equanimitat d'aquesta cadena pública amb una informació objectiva, imparcial i veraç", conclou Rosell.

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya demana responsabilitats


El Consell Assessor de RTVE a Catalunya (CARTVE), en la mateixa línia que el president blaugrana, ha assegurat que el Canal 24 hores de TVE va manipular les imatges de l'incident. En un comunicat, considera "un greu error" el tractament donat per la cadena pública. "Es tracta d'una manipulació de la informació clarament intencionada, que incompleix rotundament el criteri d'imparcialitat informativa que una televisió pública ha de complir de forma rigorosa", explica el consell.

Així doncs, el CARTVE ha enviat una carta al president en funcions de RTVE en què demana responsabilitats pel que ha succeït i exigeix que la persona encarregada de la redacció de la notícia i de l'emissió assumeixi responsabilitats, "així com una rectificació pública de l'error comès, que no té explicació ni disculpa".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut