Actualitat blaugrana

Sandro Rosell confirma que serà candidat a la presidència del Barça en les pròximes eleccions

Sandro Rosell ha confirmat aquest matí que serà candidat a la presidència del Futbol Club Barcelona quan es convoquin eleccions, sigui al setembre, en cas que prosperi la moció de censura impulsada per Oriol Giralt i Christian Castellví, o sigui l'any 2010, en cas que els socis votin a favor de Laporta. En el tercer dia més important de la seva vida, tal com ha definit la jornada d'avui, Rosell ha afegit que votarà a favor de la moció perquè la convocatòria d'eleccions "servirà per estabilitzar el club, en contra del que ens intenten vendre".

Actualitzat
Gran expectació a l'hotel Princesa Sofia de Barcelona, on Sandro Rosell ha oficialitzat la seva intenció de ser candidat a la presidència del Barça la pròxima vegada que es convoquin eleccions. Rosell ha començat la seva intervenció llegint un manifest en què ha afirmat que l'objectiu és "canalitzar els sentiments barcelonistes" amb un projecte "sense estridències, transparent i amb una rigorosa administració del patrimoni". Per aconseguir-ho, Rosell assegura comptar amb un equip "a l'altura de les exigències" dels socis.

Rosell ha dit que la decisió de ser candidat és "independent" de la moció de censura que s'ha impulsat contra Laporta i que, de fet, el seu equip treballava per a les eleccions del 2010: "Però vista la situació que travessa el club, hem cregut que hauria estat un pèl covard fer-ho oficial en cas que el vot de censura tiri endavant", ha afegit. Rosell també ha afirmat que vol governar el Barça perquè li provoca "un sentiment d'il·lusió enorme" i ha dit que avui era el tercer dia més important de la seva vida, després del naixement de les seves dues filles.

"Sí a la moció"

Responent a la pregunta d'un periodista, Rosell ha confirmat que lògicament votarà "sí a la moció de censura, perquè és un procés que donarà estabilitat al club, en contra del que ens volen vendre". Per Rosell, "el Barça fa dos anys que està desestabilitzat i la millor manera de tornar a la normalitat serien unes eleccions". Tot i així, ha reiterat que en cas que el vot de censura no tiri endavant, s'esperarà a les eleccions previstes per al 2010.

Sobre les incorporacions fetes fins ara pel club, ha dit que li agraden "perquè tot jugador que fitxa pel Barça em sembla fantàstic, però una altra cosa a debatre és si era el moment adequat, els preus que s'han pagat i quina és la planificació esportiva actual". A més, ha evitat posar nota a la tasca de Txiki Begiristain com a secretari tècnic perquè no sap si la nota hauria de ser "per a algú altre", en referència a Johan Cruyff. Sobre Guardiola, Rosell ha dit que és "molt amic" seu i que "se l'ha d'ajudar moltíssim" ja que ha pres una decisió valenta acceptant el càrrec d'entrenador.

"No és el moment de vendre Ronaldinho"

Preguntat sobre la situació de Ronaldinho, Rosell ha dit que "tothom és una mica responsable de la seva davallada" i creu que "cal provar" si pot tornar a ser un dels millors jugadors del món. Això sí, ara no el vendria de cap manera: "Ara no és el moment, el moment era quan valia 80 milions d'euros". Rosell ha afegit que la selecció del Brasil està fent molt més per recuperar-lo que no pas el Barça.

Laporta li replica

La resposta de Laporta no s'ha fet esperar gens i aquest mateix divendres, abans que Rosell aparegués davant dels mitjans, l'encara president li ha recordat a l'ex vicepresident que encara no és època de campanya electoral. Laporta ha mostrat el seu respecte per la decisió "d'un soci" a presentar-se a unes eleccions tot i que li ha recordat que, de moment, hi ha obert un procés de vot de censura i no cap disputa electoral. En aquest punt, el president culer ha mostrat el seu desig perquè les eleccions se celebrin el 2010.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut