Paolo Cannavaro és un dels jugadors del Nàpols implicats en el frau (Foto: Reuters)
Futbol

Sancionen el Nàpols amb dos punts a la Lliga per arreglar partits

La Federació Italiana ha castigat el club amb dos punts menys a la Sèrie A per un cas de frau amb apostes esportives. L'exporter de l'equip Matteo Gianello ha estat inhabilitat per tres anys i els defenses Paolo Cannavaro i Gianluca Grava, amb sis mesos.

Actualitzat
La Sèrie A restarà dos punts al Nàpols en la classificació de la Lliga per la "implicació directa" en l'escàndol de partits arreglats i frau en apostes esportives que esquitxa el futbol italià.

Aquesta seria, doncs, una altra de les moltes ramificacions del procés obert per la Comissió Disciplinària de la Federació Italiana de Futbol (FIGC) el 2011 i pel qual ja han rebut sancions alguns professionals com l'entrador del Juventus, Antonio Conte.

A més dels punts, el club també haurà de pagar una multa de 70.000 euros per "responsabilitat objectiva" de les accions il·lícites atribuïdes als defenses Paolo Cannavaro (germà de Fabio Cannavaro) i Gianluca Grava, i l'exporter Matteo Gianello. Els dos primers reben la inhabilitació per sis mesos, mentre que Gianello no podrà jugar durant tres anys i tres mesos.

El cas obert per la Fiscalia de Nàpols i la FIGC se centrava en el partit Sampdoria-Nàpols (1-0) del 16 de maig del 2010. L'aleshores porter napolità hauria efectuat accions per "alterar el desenvolupament del partit" i beneficiar-se d'apostes a favor de la victòria dels genovesos. Gianello hauria contactat amb Cannavaro i Grava per oferir-los participar en el frau, cosa que els defenses haurien declinat. El fet de no haver denunciat el pla és el que els ha suposat també una sanció.

Al "calcio" està prohibit que els jugadors facin apostes esportives. Segons un informe publicat aquest dimarts per la mateixa FIGC i presentat a la Fiscalia, encara existeix una xarxa molt àmplia de jugadors implicats en partits arreglats a causa de les apostes.

El Nàpols ha comunicat que hi interposarà recurs, entenent que una sanció d'aquesta mena no es pot posar un cop ja ha començat el campionat. L'equip ha fet una bona temporada fins al moment, situat tercer a la Sèrie A amb 33 punts. La sanció el farà caure al cinquè lloc, avançat pel Lazio (33) i el Fiorentina (32).
Anar al contingut