Només acabar el partit Giménez es va encarar amb l'àrbitre alemany
Només acabar el partit Giménez es va encarar amb l'àrbitre
futbol

Sanció exemplar als futbolistes de l'Uruguai pels incidents del Mundial

El càstig inclou partits de sanció, multes econòmiques, treballs comunitaris i la disputa d'un partit a porta tancada

Redacció Esport3Actualitzat

L'eliminació de l'Uruguai a la fase de grups de Qatar 2022 va significar el comiat d'una de les millors generacions del país "charrúa". Amb el xiulet final del partit contra Ghana, les imatges d'un Luis Suárez enfonsat i frustrat van donar pas a la desesperació d'alguns dels pilars de l'equip. Un tumult de futbolistes "celestes" es vam abraonar sobre l'àrbitre alemany Daniel Siebert per reclamar-li dos possibles penals no assenyalats.

Mes i mig després la FIFA ha comunicat una sanció exemplar per als principals implicats en un incident en què no van faltar insults, cops i fins i tot un atac al monitor del VAR. Així, el màxim organisme del futbol mundial ha determinat castigar amb 4 partits de suspensió el porter Muslera i el central de l'Atlètic de Madrid Giménez, i amb un enfrontament el valencianista Cavani i el veterà Godín. El "colchonero" Giménez va protagonitzar l'acció més vergonyosa del postpartit, quan va agredir el director de Competicions de la FIFA:

Multes i treballs comunitaris

A més a més, cadascun d'ells haurà d'afrontar una multa econòmica de gairebé 20.000 euros i fer treballs comunitaris en projectes de futbol de la FIFA. Però no s'acaba aquí, ja que l'escarment també afecta la Federació Uruguaiana de Futbol, que haurà d'abonar una multa propera als 50.000 euros i disputar un partit a porta tancada per la conducta discriminatòria que s'atribueix a un sector de la seva afició.

 

Anar al contingut