Ciclisme

Samuel Sánchez (Euskaltel) guanya la 3a etapa i és el nou líder de la Volta al País Basc

Victòria d'etapa i liderat de la Volta al País Basc per a Samuel Sánchez. L'asturià de l'Euskaltel ha guanyat en l'ascensió al santuari d'Arrate per tercer any consecutiu i ha deixat amb un pam de nas el català Joaquim Rodríguez (Katusha) i el nord-americà Chris Horner (RadioShack), que havien portat el ritme durant la pujada.

Recorregut clàssic entre Vitòria i Eibar. 164 quilòmetres, per acabar amb l'ascensió a un dels cims mítics del ciclisme basc, el santuari d'Arrate. Era el perfil de la 3a etapa de la Volta al País Basc, que ha guanyat Samuel Sánchez. L'asturià de l'Euskaltel, que venia de guanyar l'etapa de Badalona de la Volta a Catalunya, té un "feeling" especial amb Arrate i ha guanyat les tres últimes vegades que ha estat final d'etapa a l'Itzulia.

De retruc, Samu Sánchez és el nou líder de la general amb el mateix temps que el "Purito" Rodríguez i Chris Horner. Per darrere d'ells, un grapat de ciclistes a només 12 segons. Entre aquests últims, l'alemany Tony Martin (Omega Pharma), un especialista contra el rellotge i que tindria tots els números per guanyar la prova en la crono de dissabte (19 quilòmetres a Oñati). Abans, però, nova oportunitat per als escaladors en l'etapa d'aquest dijous, 151 quilòmetres entre Eibar i l'alt d'Ibardin.