Salwa Eid Naser, una altra campiona del món de Bahrain esquitxada pel dopatge
Atletisme

Salwa Eid Naser se salta un quart control antidopatge

L'atleta de Bahrain Salwa Eid Naser, campiona mundial dels 400 metres al mundial d'atletisme de Doha 2019, sancionada provisionalment per saltar-se tres controls antidopatge en dotze mesos, se n'hauria saltat un altre segons la Unitat d'Integritat de l'Atletisme

Una de les estrelles de l'últim campionat del món d'atletisme, l'atleta de 400 metres Salwa Eid Naser, s'exposa a una duríssima sanció per incomplir el reglament antidopatge. Després que divendres es fes públic que no havia estat localitzable tres vegades en els últims 12 mesos i que quedava provisionalment suspesa, aquest diumenge la Unitat d'Integritat de l'atletisme ha publicat una quarta falta de la campiona del món dels 400. Les tres primeres haurien estat abans del Mundial de Doha, però aquesta quarta seria del gener d'aquest any.

L'atleta de Bahrain, d'orígen nigerià, es va erigir en una de les grans estrelles de l'últim campionat del món d'atletisme, disputat l'any passat a Doha, en guanyar la final dels 400 metres, amb només 21 anys, i una marca de 48 segons i 14 centèsimes, la millor dels últims 34 anys, només per darrere de les més que dubtoses marques de Marita Koch i Jarmila Kratochvilova.

La suspensió provisional de Salwa Eid Naser se suma a la llista d'atletes de Bahrain que han infringit el reglament antidopatge. La campiona olímpica dels 3.000 metres obstacles, Ruth Jebet, va ser suspesa per 4 anys el mes de març, la mateixa sanció que va rebre l'any passat la campiona olímpica de marató, Eunice Kirwa. En tots dos casos van ser sancionades per consum d'eritropoietina (EPO).