Futbol

Salvador Illa: "No puc dir si el futbol professional tornarà abans de l'estiu, seria imprudent"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha parlat del retorn del futbol professional en la seva compareixença i també s'ha referit als testos per als jugadors professionals

Cristina Busquets / Jordi SunyerActualitzat

No hi ha data per al retorn del futbol i aquest mateix diumenge, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, n'ha fet referència en la seva compareixença. "Ara no puc dir si el futbol professional podrà reiniciar la seva activitat abans de l'estiu. Seria una imprudència per part meva", ha respost Illa a la pregunta d'una periodista. "Veurem com evolucionen les coses i també veurem en el marc del pla que presentem, com les diferents activitats professionals poden anar reprenent el seu camí cap a aquesta nova normalitat", ha afegit. El ministre ha fet èmfasi en "la nova normalitat": 

 

"Les coses no seran com abans... Tots hem d'aprendre, fins que no tinguem una vacuna, a conviure amb aquest virus que és perillós i al qual no s'ha de perdre el respecte".

 

Salvador Illa també ha fet referència als controls per als jugadors professionals: "Hi ha una ordre del Ministeri de Sanitat que és vigent per a tot tipus de col·lectius, també per al col·lectiu del futbol professional". I ha recordat que "s'han de posar a disposició de les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes els testos de diagnòstic del tipus que siguin i serà amb la seva actuació que es podran fer els diagnòstics". A més, el ministre català ha volgut agrair "la responsabilitat que han manifestat alguns jugadors i esportistes professionals en aquest sentit", un fet que "em sembla molt rellevant", ha subratllat.

Contrast amb altres països europeus

La situació a Espanya contrasta amb la d'Alemanya, on fa dies que els equips s'entrenen. La patronal assegura que la Lliga està a punt per tornar el 9 de maig, però han de ser les autoritats sanitàries de cada estat federat les que ho autoritzin. La Bundesliga i les televisions ultimen acords per garantir liquiditat sobretot als clubs menys poderosos.

Els experts que assessoren la Bundesliga afirmen que es pot jugar a porta tancada "amb un risc acceptable" i amb 300 persones a l'estadi i el seu entorn. Mentre la Bundesliga escalfa motors, la Premier ja té pla per al retorn i Itàlia ha fixat el 18 de maig per la tornada als entrenaments... a Espanya, el més calent és a l'aigüera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut