Esports

S'acaba la nissaga de les germanes Abant, les cracs mundials del biketrial

Durant anys, les germanes Abant han compartit la passió pel biketrial, on han conreat un palmarès espectacular, amb diversos títols Mundials. La Mireia va penjar la bici fa 6 anys i ara la Gemma segueix els seus passos, amb un objectiu comú: transmetre la passió per aquest esport a les joves promeses de casa nostra

Actualitzat

Les germanes Abant, la Gemma i la Mireia, són bessones i cracs en biketrial. Entre totes dues sumen 18 títols mundials. La Mireia es va retirar el 2013 i la Gemma, vigent campiona del món, ha decidit que aquest 2019 ja no tornarà a pujar a la bicicleta:

 

"És una decisió que m'ha costat prendre. Ja feia temps que la volia prendre i no ho feia. Un factor important ha estat la falta d'ajudes. Nosaltres, sent campiones, hem tingut molt pocs recursos, i els nois, en general, també en tenen pocs, però els que estan a dalt sempre han tingut més reconeixement."

 

Germanes i rivals des de petites. Un camí gens fàcil amb què la Gemma i la Mireia han crescut acumulant èxits que han après a compartir.

"Al principi em feia una mica de ràbia quan guanyava la meva germana, però amb el temps aprens que és la teva germana bessona i me l'estimo moltíssim, i arriba un punt que comences a adonar-te que te n'alegres que guanyi ella i no guanyis tu."

 

La Mireia, per la seva banda, admet que si ha aconseguit els èxits que ha aconseguit en el biketrial, en part, és perquè sempre ha tingut al seu costat la Gemma:

"Tinc clar que si no hagués tingut una germana bessona no hauria sigut així, no hauria fet aquest esport segurament ni tampoc hauria arribat tan lluny. Les dues ens motivàvem juntes i també ens picàvem juntes, i tot això ha fet que arribéssim aquí."

 

A partir d'aquest any, la Gemma i la Mireia es dedicaran plenament a la seva escola, l'Abant Twins, per transmetre el llegat de la seva nissaga a les promeses del futur a les quals desitgen que tinguin un camí més fàcil. A les portes de penjar la bicicleta, la Gemma no mira enrere; mira, com sempre, al costat, on hi ha la Mireia.

"Agraeixo tots els moments que he tingut amb la meva germana i que vull seguir tenint en el dia a dia."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut