Atletisme

Catalunya es queda sense l'única pista coberta d'atletisme per culpa de la Covid

Discrepàncies entre Sabadell i la Federació d'Atletisme sobre qui ha de pagar el milió d'euros que es necessita per arreglar una instal·lació que es va fer servir com a hospital de campanya

Redacció Esport3Actualitzat

En un temps rècord de 15 dies la pista coberta d'atletisme de Catalunya es va convertir en un hospital de campanya a causa de la crisi del coronavirus. A principis d'abril, s'hi van fer unes obres d'adequació i la pista es va convertir en un hospital amb capacitat per a 250 llits, però no es va arribar a utilitzar. Tot i això, el Departament de Salut ha decidit mantenir operatiu l'hospital de campanya fins a finals d'any.

L'actual situació planteja un problema, perquè tornar a recuperar l'espai esportiu té un cost d'un milió d'euros, segons la Federació Catalana d'Atletisme, i caldrà veure qui assumeix aquesta despesa. Segons el vicepresident de la Federació, Josep Maria Antentas, l'Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de l'exèrcit, va tirar pel dret.

Què va passar? Que aquesta pista és fixa i està muntada sobre una base diferent i es van trobar amb el que es van trobar. I solució per desmuntar-ho: agafes una serra radial, agafes un martell i agafes tot el que sigui.

El nostre president, al davant de tot, demana a l'Ajuntament de Sabadell què és el que hem de fer, demana un diàleg per veure com arreglem això. Tornarem a tenir pista? Com i quan? Qui pagarà tot això?

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, també ha explicat la seva versió i apunta a una inversió econòmica inferior al milió d'euros.

A nosaltres se'ns va dir que havia de venir una empresa especialitzada d'Alemanya; per tant, molt complicat de venir. I estàvem treballant a contrarellotge, i la directriu que es va donar va ser: "Desmunteu la pista ja, en el menor temps possible!".

Nosaltres hem fet una reserva de diners per poder fer el projecte executiu i evidentment anirem a totes les administracions a buscar diners: a la Generalitat, a la Diputació de Barcelona i a l'Estat, i ens sembla que aquests 500 mil, 600 mil milions d'euros, s'han de poder trobar.

Els atletes i usuaris volen saber si recuperaran la pista i la Federació és conscient que la temporada possiblement no es reprendrà. De moment, Sabadell, i de retruc Catalunya, s'ha quedat sense la seva pista d'atletisme, com a mínim fins a final d'any.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut