Mig somriure de Lochte a dins de l'aigua
Lochte es mira resignat el seu resultat (Reuters)
Natació

Ryan Lochte es queda fora dels Jocs Olímpics

El nord-americà ha quedat setè en els classificatoris dels 200 estils

Redacció Esport3Actualitzat

Ryan Lochte no podrà participar en els Jocs Olímpics de Tòquio. El nedador de 36 anys i guanyador de 12 medalles olímpiques, ha vist com aquesta matinada s'esfumava el seu somni de competir per cinquena vegada en uns Jocs.

El nord-americà ha quedat setè en els classificatoris dels 200 estils. A la roda de premsa posterior, emoció i decepció a parts iguals en l'ànim d'aquest històric de la natació:

"No aconseguir la mínima i saber que he decebut tothom és una de les coses més dures. Significava molt. Potser més que no pas guanyar una medalla d'or."

 

La gota que fa vessar el got

Els últims anys de Lochte han estat complicats. Al juliol del 2018 l'Agència Nord-americana Antidopatge va suspendre Lochte durant 14 mesos, concretament fins a juliol del 2019, per l'ús d'una dosi superior a la permesa d'una injecció intravenosa.

Dos anys abans, al 2016, la marca esportiva Speedo va renunciar a seguir patrocinant-lo a causa del polèmic comportament mostrat en els Jocs de Rio, on es va inventar un assalt a punta de pistola per ocultar les destrosses que havien ocasionat en una gasolinera durant una llarga nit de festa.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut