Jocs Olímpics

Rússia rep el vistiplau del COI per competir en els Jocs de Rio amb uns 270 esportistes

Aleksandr Zhukov, president del Comitè Olímpic Rus (COR), ha anunciat en declaracions a mitjans russos des de la ciutat brasilera que competiran amb uns 270 esportistes dels 387 seleccionats

Aleksandr Zhukov, president del Comitè Olímpic Rus (COR), amb una delegació d'esportistes russos a Rio (Reuters)

Rússia ha rebut avui el vistiplau del COI per competir en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, segons ha anunciat Aleksandr Zhukov, president del Comitè Olímpic Rus (COR). "Sí, ja ho hem rebut. Són uns 270 esportistes. En gairebé totes les disciplines olímpiques amb els equips al complet", ha dit Zhukov a mitjans russos des de la ciutat brasilera.
 
Zhukov ha reconegut que encara és en l'aire la sort d'alguns esportistes, com la campiona mundial de natació Iúlia Efimova, ja que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) encara no ha emès el seu veredicte.

"Han aprovat tot el que els van presentar les federacions", ha destacat, en al·lusió a la comissió especial creada pel COI per analitzar cas per cas tots els integrants de l'equip olímpic rus. L'esmentada comissió estava integrada pel president de la Federació Internacional de Tir amb Arc, el turc Ugur Erdener; la responsable de la Comissió d'Atletes, l'alemanya Claudia Bokel, i el català Joan Antoni Samaranch, fill de l'antic president del COI.

Després que l'informe McLaren va acusar el 18 de juliol passat Rússia de dopatge d'estat, el COI va cedir a les federacions internacionals la responsabilitat d'examinar els esportistes russos, i la comissió especial havia de ser l'últim filtre. En l'últim moment es van perdonar dos nedadors esmentats per McLaren, però que s'entrenen als Estats Units: Nikita Lobintsev i Vladímir Morózov, tots dos medallistes olímpics.

Del total dels 387 esportistes seleccionats originalment pel COR es queda fora l'equip d'atletisme (67 atletes), que va ser apartat per la IAAF a causa de les acusacions de connivència amb el dopatge abocades contra la federació russa. Només competirà a la pista d'atletisme la saltadora de llargada Daria Klixina, que s'entrena als Estats Units.
 
El TAS també va confirmar aquesta setmana l'exclusió de tot l'equip d'halterofília i de 17 remers russos, als quals se sumen sis ciclistes i cinc piragüistes, que tampoc podran competir per les medalles a Rio. Una trentena de campions olímpics, mundials i medallistes russos ja s'han quedat irremeiablement fora dels Jocs Olímpics de Rio, la qual cosa complica la tasca de l'equip rus de recuperar el tercer lloc en el medaller que va perdre fa quatre anys a Londres en benefici dels amfitrions.

NOTÍCIES RELACIONADES