Bàsquet

Rudy Fernández s'acomiada de l'afició del DKV Joventut amb la presentació d'un llibre

Moment emotiu el que s'ha viscut aquest dilluns a Badalona. Rudy Fernández ha aprofitat la presentació del seu llibre "El viatge de Rudy. De Badalona a l'NBA" per dir adéu als molts amics que deixa a la ciutat després del seu pas per la Penya. L'escorta, que la temporada que ve jugarà a l'NBA, ha estat acompanyat de la seva família, que en aquests moments celebra un sopar de comiat. Rudy Fernández marxa diumenge cap als Estats Units, on s'incorporarà als entrenaments dels Portland Trail Blazers.

Actualitzat

Després de cinc anys a Badalona, Rudy Fernández iniciarà ben aviat la seva nova aventura a Portland. Aquest dilluns, la presentació del llibre que resumeix la seva etapa verd-i-negra li ha servit per acomiadar-se. El repte de l'NBA serà dur, però Rudy l'afronta amb la intenció d'escriure pàgines glorioses.

El neixement d'una estrella

Fill i germà de jugadors de bàsquet, Rudy Fernández va canviar ràpidament les botes de futbol per la cistella. La seva trajectòria va començar al Sant Josep Obrer de Mallorca, però la Penya el va reclutar amb només 13 anys per formar-lo i convertir-lo en una estrella.

Amb 17 anys ja donava lliçons a la Lliga EBA amb el filial verd-i-negre. El 2003, en el torneig júnior de l'Hospitalet, va ser la sensació. Uns mesos després, l'abril del 2004, debutava a l'ACB, ni més ni menys que contra el Reial Madrid. La temporada següent ja seria membre de ple dret del primer equip de la Penya, i no va passar desapercebut. En la Copa del Rei de Sevilla va explotar definitivament, i amb ell, la Penya. Tot i perdre la final contra el Tau, Rudy va tornar a Badalona com l'MVP del torneig.

Des d'aleshores, i amb Rudy com a referent, els verd-i-negres han viscut una segona època daurada, farcida de títols. El 2006 va ser l'Eurocopa FIBA i una lliga catalana; la temporada passada, una altra lliga catalana, la Copa del Rei i la Copa de la ULEB, amb el bàsquet més atractiu d'Europa. Ara, després d'enamorar Nate McMillan, el seu entrenador a Portland, als Jocs de Pequín, la "Rudymania" es trasllada a l'estat d'Oregon.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut