Rubén Fernández, nou líder de la Vuelta (@lavuelta)
Rubén Fernández, nou líder de la Vuelta (@lavuelta)
Ciclisme

Rubén Fernández culmina l'exhibició del Movistar al Mirador d'Ézaro posant-se líder de la Vuelta a Espanya

En el dur tram final de la tercera etapa de la cursa, l'equip Movistar ha llançat un atac que ha permès aconseguir el liderat a un dels seus ciclistes i començar a marcar diferències a la classificació

Daniel AlentoActualitzat

El francès Alexandre Geniez ha guanyat la tercera etapa de la Vuelta a Espanya en el duríssim port d'Ézaro, de només un quilòmetre i mig de llarg però amb rampes de fins al 30%. El ciclista de l'equip FDJ ha estat l'únic supervivent de l'escapada del dia. El nou líder és el murcià del Movistar Rubén Fernández, que ha arribat segon a la meta.

El Movistar ha protagonitzat una autèntica demostració de força en aquest últim port. Ha provocat un tall en el grup principal. Rubén Fernández s'ha endut a la seva roda els seus caps, Alejandro Valverde i Nairo Quintana. Alberto Contador (Tinkoff) ha intentat seguir el seu ritme, però no ha pogut. Dels homes forts de la cursa només el colombià Esteban Chaves (Orica) ha aguantat el ritme en primera instància. El britànic Chris Froome (Sky), tot i cedir inicialment, ha reaccionat per entrar quart darrere de Valverde.

El nou líder té set segons de marge a la classificació general respecte del seu company Alejandro Valverde, onze sobre Chris Froome, i disset sobre Esteban Chaves i Nairo Quintana. Força més despenjat es troba Contador, a prop d'un minut i mig del mallot vermell. Aquesta ha estat la segona vegada que la Vuelta ha arribat al Mirador d'Ézaro. L'anterior ocasió va ser l'any 2012, amb victòria final de Joaquim "Purito" Rodríguez.

Anar al contingut