Motociclisme

Rossi fa història en sumar a Le Mans la seva 90a victòria per davant d'un genial Lorenzo

Valentino Rossi ha obtingut a Le Mans la segona victòria consecutiva de la temporada en imposar-se de manera brillant al llegendari circuit francès. Tot i el 90è triomf de l'italià -que iguala així la marca d'Ángel Nieto- el protagonista de la cursa ha estat Jorge Lorenzo. El mallorquí ha deixat enrere el dolor als turmells i ha ofert un recital amb una remuntada espectacular que l'ha portat a la segona posició. Pedrosa, que sortia des de la "pole", ha estat conservador quan ha aparegut una tímida pluja i ha acabat quart per darrere de Collin Edwards.

Actualitzat

Valentino Rossi ha escrit a Le Mans una nova pàgina de la seva brillant història als campionats de motociclisme. El Doctor ha obtingut al gran premi francès el seu 90è triomf del Mundial gràcies a una victòria inapel·lable. Després d'una sortida no gaire brillant, l'italià s'ha desfet d'Stoner i Pedrosa i ha tirat a un ritme fortíssim fins a creuar la línia de meta en solitari.

Al seu darrere, Stoner ha taponat Pedrosa i el català no ha pogut anar a la caça de Rossi. Al de Castellar li ha costat superar el vigent campió, i quan ha començat a ploure una mica Pedrosa, conservador, ha anat cedint posicions. Stoner ha trencat el motor i això ho ha aprofitat Jorge Lorenzo per protagonitzar una remuntada espectaular. Sota la pluja i mentre els altres pilots es relaxaven el mallorquí, que ha arribat a anar desè, ha superat Edwards i Pedrosa fins a situar-se segon.

Amb aquest resultat -Rossi, Lorenzo, Edwards, Pedrosa- el Mundial s'ajusta moltíssim. Rossi és el nou líder amb tres punts d'avantatge respecte al mallorquí i el català.

Debón guanya en els 250

Àlex Debon ha estat el guanyador de la cursa dels 250 cc del Gran Premi de França. El pilot valencià, que ha dominat la carrera de principi a fi, ha aconseguit la seva primera victòria en un Mundial després de quedar per davant dels italians Marco Simoncelli i Mattia Pasini, segon i tercer respectivament. En 125 cc, la victòria ha estat per a Mike Di Meglio, que es converteix en el nou líder de la categoria. El pilot francès ha acabat primer per davant de Bradley Smith i Nico Terol, segon i tercer respectivament. També cal destacar l'actuació de Pol Espargaró, que ha fet una meritòria quarta posició.

La cursa del vuitè de litre ha estat condicionada per la pluja, ja que a falta de cinc voltes per a l'acabament la banderola vermella ha obligat aturar la carrera. Fins aquell moment el líder era Joan Olivé, però una mala sortida del català quan s'ha reprès la cursa li ha fet perdre posicions i acabar molt lluny del podi, en novè lloc.

A diferència d'Olivé, que ha relliscat en el moment d'arrencar, Esteve Rabat ha aprofitat la nova sortida per posar-se al capdavant, però el seu ímpetu l'ha fet sortir fora de la pista al segon revolt. El fins ara líder de la categoria, Gabor Talmacsi, ho ha aprofitat per col·locar-se primer però l'alegria li ha durat poc a l'hongarès, ja que una volta després ha caigut a terra. Tampoc ha estat el dia de Sergio Gadea, que començava la cursa des de la "pole" i només ha pogut acabar en la 21a posició. Amb la seva victòria a Le Mans, Mike Di Meglio es col·loca líder del Mundial amb 74 punts, per davant de Nico Terol, segon amb 66.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut