Nico Rosberg
Nico Rosberg, el nou campió del món de Fórmula 1 (Reuters)
Motor

Rosberg guanya el mundial de Fórmula 1 amb un segon lloc al Gran Premi d'Abu Dhabi

L'alemany en tenia prou amb pujar al podi per ser campió i ha resistit la guerra psicològica de Hamilton en les últimes voltes; l'anglès s'ha hagut de conformar amb guanyar la cursa, i Vettel ha estat tercer

Actualitzat

El Gran Premi d'Abu Dhabi ha donat un campió nou per a la Fórmula 1 i per a Mercedes. Nico Rosberg és el nou rei de la velocitat després de l'última prova de la temporada, una cursa molt intel·ligent i sense grans sorpreses per a l'alemany, que no ha competit per la victòria amb el seu etern enemic i company, Lewis Hamilton. L'anglès ha pujat al capdamunt del podi de Yas Marina, però ha perdut el tron dels últims dos anys.

Rosberg en tenia prou amb pujar al podi per confirmar el títol, així que ni tan sols ha estat massa agressiu en la sortida. Hamilton ha pogut dominar a més plaer del que li hagués agradat i, tot i alguna intromissió puntual de Sebastian Vettel i Max Verstappen després de les aturades, Rosberg s'ha mantingut just al darrere controlant la distància que li convenia.

En comprendre això, Hamilton ha donat al gran premi un punt d'emoció en les últimes voltes. Necessitava espai entre ell i el rival, així que ha afluixat la marxa per esperar els Ferraris i els Red Bulls. A quatre voltes del final, Vettel ha arribat a la cua de Rosberg, mentre Hamilton intentava mantenir la distància d'un segon per tal d'evitar que l'aspirant activés el DRS i intentés avançar-lo. Intel·ligent o diabòlica, era l'única estratègia que li quedava per revalidar el campionat, però la cursa se li ha fet curta.

Rosberg ha resistit la pressió al davant i al darrere i ha assegurat la segona posició que l'ha fet entrar en l'Olimp de la Fórmula 1. Hamilton ha guanyat la cursa i s'ha hagut de conformar amb el subcampionat. Vettel ha estat tercer, i Verstappen, quart. Més enrere, han entrat Daniel Ricciardo i Kimi Räikkönen.

Fernando Alonso ha fet una cursa correcta, però només ha pogut ser desè, un lloc més enrere que el de la sortida. I Carlos Sainz ha tornat a estar de pega: havia arrencat des del final de la graella i ha aconseguit remuntar fins al lloc 13 quan Jolyon Palmer l'ha tocat al darrere en una maniobra nefasta per part del britànic. El madrileny ha perdut la caixa de canvis i s'ha hagut de retirar.

Adéu a dos cavallers del motor

Aquest darrer gran premi de la temporada ha significat l'adéu per retirada de la Fórmula 1 de dos dels pilots més respectats de les últimes dues dècades. Per una banda, Felipe Massa (novè aquest diumenge), que ja va tenir un sentit homenatge en el recent Gran Premi del Brasil, el de casa seva. De l'altra, Jenson Button, tot un campió del món i company de Fernando Alonso a McLaren els últims anys. Com li va passar a Massa a Interlagos, el britànic no ha pogut viure el millor comiat a causa d'un problema en la suspensió que l'ha obligat a plegar en les primeres voltes.

Classificació final del mundial de pilots 2016 (punts)

1. Nico Rosberg, 385
2. Lewis Hamilton, 380
3. Daniel Ricciardo, 256
4. Sebastian Vettel, 212
5. Max Verstappen, 204
6. Kimi Räikkönen, 186
7. Sergio Pérez, 101
8. Valtteri Bottas, 85
9. Nico Hülkenberg, 72
10. Fernando Alonso, 54
11. Felipe Massa, 53
12. Carlos Sainz, 46
13. Romain Grosjean, 29
14. Daniil Kvyat, 25
15. Jenson Button, 21
16. Kevin Magnussen, 7
17. Felipe Nasr, 2
18. Jolyon Palmer, 1
19. Pascal Wehrlein, 1
20. Stoffel Vandoorne, 1
21. Esteban Gutiérrez, 0
22. Marcus Ericsson, 0
23. Esteban Ocon, 0
24. Rio Haryanto, 0

Classificació final del mundial de constructors 2016 (punts)

1. Mercedes, 765
2. Red Bull Racing-TAG Heuer, 468
3. Ferrari, 398
4. Force India-Mercedes, 173
5. Williams-Mercedes, 138
6. McLaren-Honda, 76
7. Toro Rosso-Ferrari, 63
8. Haas-Ferrari, 29
9. Renault, 8
10. Sauber-Ferrari, 2
11. Manor-Mercedes, 1

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut