Ronald Koeman, en roda de premsa (EFE)
Ronald Koeman creu que no va tenir la confiança de Laporta (EFE)
Barça

Ronald Koeman hi torna: "Va venir Joan Laporta i jo no era dels seus"

El tècnic neerlandès, que no ha volgut tornar a criticar la directiva, considera que no va rebre la confiança necessària per poder entrenar adequadament

Redacció Esport3Actualitzat

Ronald Koeman iniciarà la seva segona etapa com a seleccionador dels Països Baixos després del Mundial de Qatar. Entre aquestes dues etapes com a tècnic del combinat nacional, l'entrenador neerlandès encara té ben present el seu pas per la banqueta del Barça des de l'agost del 2020 fins a l'octubre del 2021. En una entrevista al diari Marca, Koeman ha parlat de la seva destitució del conjunt blaugrana, de la inesperada sortida de Messi i de les presents i futures estrelles del club: Pedri i Gavi. 

Els seus últims dies al Barça

El tècnic neerlandès ha confessat que no va tenir el suport necessari de la junta directiva de Joan Laporta per poder exercir correctament el seu paper d'entrenador donada la complicada situació que travessava el club. 

"L'experiència va ser bona. Com a entrenador se n'aprèn cada dia i vaig aprendre. Era una etapa complicada per la situació que passava el club. Vaig fer les meves coses i sempre vaig ser honrat en les decisions que vaig prendre com a entrenador. Després va venir un altre president i jo no era dels seus... Tampoc no vull tornar a criticar la gent."

"Vaig fer les coses pel bé del club i res més. Però amb el canvi de president la situació va canviar. Qualsevol entrenador necessita el total suport de la junta, no amb dubtes. En el meu cas hi va haver dubtes i això no és bo perquè així és impossible treballar com a entrenador."

La sortida de Messi

Ronald Koeman va quedar totalment sorprès quan es va assabentar que l'astre argentí no continuaria al Barça. I és que trobar un altre jugador que pogués assumir la capacitat golejadora del crac de Rosario era pràcticament impossible. 

"Fins al darrer moment vaig pensar que Messi es quedava. Quan vaig veure que al final se n'anava em vaig quedar fotut, com tots. Perds al millor del món i, per tant, poses una creu als mínim 35 gols que marcava per temporada... I llavors surt a buscar-los, era dificilíssim."

Pedri i Gavi

L'extècnic blaugrana ha tingut bones paraules cap a les dues joves promeses del Barça: Pedri i Gavi. Koeman ha revelat que de seguida ja va veure el seu talent i no va dubtar a donar minuts a dues estrelles que s'han tornat "indiscutibles" als esquemes de Xavi.

"Cal ser valent, però en el meu cas no és així. Si tens dubtes, però això val igual per a un jove o un veterà, no ho facis. Jo no vaig tenir cap dubte amb Pedri quan el vaig posar en el seu primer partit davant del Reial Madrid d'inici. I amb altres com Gavi, Balde o Nico va passar el mateix."

Sobre el migcampista canari, Koeman ha posat en relleu la seva gran projecció.

"Pedri pot arribar llunyíssim. Pot tenir una carrera com la d'Iniesta. Si amb 19 anys ja està jugant a aquest nivell, d'aquí un temps serà un jugador més expert i un dels millors centrecampistes del món."

Finalment, respecte a Gavi, el tècnic neerlandès n'ha destacat la seva agressivitat com a futbolista.

"Gavi és més agressiu, però és una de les qualitats d'un jugador. Espero que amb el temps continuï millorant i jugui més partits d'alt nivell. Espanya té un gran futur amb aquests jugadors tan joves."

ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut