Per què s'ha trigat tant a destituir Koeman?
Koeman, destituït després de la derrota a Vallecas (Reuters)
BARÇA

Ronald Koeman, destituït com a entrenador del Barça

La direcció esportiva ha decidit la destitució del tècnic neerlandès en el vol de tornada de Madrid, després de la derrota contra el Rayo a Vallecas

Redacció Esport3Actualitzat

La desfeta del Barça a Vallecas ha estat l'últim partit de Ronald Koeman a la banqueta blaugrana. En un primer moment, la versió del club era que no es prendria cap decisió en calent sobre el tècnic neerlandès, però poc després s'han accelerat els esdeveniment en una conversa que Laia Tudel ha explicat al programa Onze d'Esport3.

 

 

Així ha donat la notícia en directe Jordi Grau al programa Gol a Gol:

 

La direcció esportiva del club blaugrana s'ha reunit d'urgència i ha decidit destituir Koeman del càrrec. La derrota contra el Rayo ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència de Joan Laporta, que ha pres la decisió de prescindir de l'entrenador neerlandès. Segons fonts coneixedores del contracte de Koeman, fer-lo fora costarà gairebé 12 milions d'euros, perquè no només se li hauria de pagar el que li queda per complir de contracte, sinó també la part del salari ajornada pels problemes de liquiditat que ha tingut el club en els darrers mesos.

 

 

Un cop destituït Koeman, que ja s'ha acomiadat de la plantilla, el Barça haurà de trobar un substitut per agafar el seu relleu de cara al pròxim partit de lliga, contra l'Alabès. Els candidat més ben situat per substituir-lo és Xavi Hernández. Fins llavors, Sergi Barjuan serà l'encarregat del Barça. En aquest temps, l'equip té tres partits importants, dos de la Lliga, Alabès i Celta, i un de Champions, contra el Dinamo de Kíev.

 

L'agent de Xavi es posarà en contacte aquest mateix dijous amb la directiva de Laporta. Tot apunta que les dues parts, que ja han tingut converses prèvies, arribaran a un acord en les pròximes hores. El primer pas és pactar la sortida de Xavi Hernández de l'Al-Sadd, amb qui el tècnic català té contracte fins al 2023.

Xavi Hernández, però, no agafaria l'equip fins a la pròxima aturada de seleccions. Fins llavors, Sergi Barjuan és el més ben posicionat per encarregar-se del Barça, tot i que el club blaugrana contempla altres opcions. En aquest temps, l'equip té tres partits importants, dos de la Lliga, Alabès i Celta, i un de Champions, contra el Dinamo de Kíev.

Aquesta és la imatge de l'autocar de l'expedició del Barça amb Koeman ja destituït:

 

Aquest dijous està previst que la direcció esportiva blaugrana tindrà una conversa amb Xavi, que ja ha mostrat la seva disposició a agafar l'equip ara mateix.

Un 58% de victòries en 67 partits

Koeman ha dirigit el Barça en 67 partits oficials amb un balanç de 39 victòries (58%), 12 empats (18%) i 16 derrotes (24%) i és l'entrenador amb els pitjors resultats entre els que han tingut a les seves ordres Messi en la seva etapa al club blaugrana.

ARXIVAT A:
Koeman
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut