Futbol

Ronald Koeman: "Cruyff és el meu gran referent com a entrenador"

L'holandès protagonitza la quarta entrega de la sèrie "Parlem de futbol", de Ricard Torquemada

Francesc LatorreActualitzat

Després d'haver parlat de futbol amb Leo Messi, Robert Martínez i Xavi Hernández, Ricard Torquemada ho ha fet ara amb Ronald Koeman, exjugador del Barça i actual seleccionador d'Holanda. Preguntat sobre els seus referents a la banqueta, Koeman no té dubtes: "El meu gran referent és Johan Cruyff, pels seus pensaments i per la seva voluntat de jugar un futbol atractiu. Però no hem d'oblidar que jo era defensa i això fa que sempre tingui present que un bon equip, com una casa, es construeix de baix cap a dalt." Koeman no s'ha mostrat esclau de cap sistema de joc i destaca que la missió d'un entrenador sempre és buscar el dibuix que permeti el màxim lluïment possible dels seus jugadors més destacats. Diu que, com a entrenador holandès que és, no li fa cap por apostar pels jugadors més joves dels seus equips, perquè "apostar per ells, és apostar pel futur".

A l'hora de definir les seves línies mestres com a tècnic, Koeman assegura que una de les seves prioritats és "la pressió sobre els defenses rivals, perquè normalment els defensors de l'altre equip no són els seus millors jugadors. Per això busco equips compactes, capaços de pressionar ben amunt". També vol equips que siguin capaços de sortir jugant des de darrere, i amb porters amb bon joc amb els peus, com és el cas de Cillessen al combinat holandès. Entre els molts temes que tracten en la seva conversa amb Torquemada, Koeman parla de la "desaparició dels extrems". "Avui en dia els extrems són els laterals. En aquest sentit el futbol ha canviat. No veig jugadors com Hazard o Salah jugant oberts. Ara es juga més per dins. Si estàs a la banda, el camí cap a la porteria contrària és més llarg que si estàs més centrat. Això sí, has de tenir qualitat per jugar en espais reduïts."

Parlant específicament del Barça, Koeman ha explicat que un dels grans reptes que se li presenten al club blaugrana és saber com substituirà la seva columna vertebral. "Suárez, Busquets, Messi i Piqué tenen més de 30 anys i substituir-los no serà fàcil. Canviar quatre jugadors com aquests no és el mateix que canviar només un lateral de l'equip." Sobre el jugador argentí, Koeman sentencia: "És el millor del món. La seva vista, la seva intel·ligència el fan un jugador inigualable. Que duri molts anys."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut