Barça

Eduard Romeu fixa un preu mínim per al nou patrocinador de la samarreta del Barça

Per al màxim responsable econòmic del club, el valor està per sobre del contracte amb Rakuten. En una entrevista a TV3, Romeu també admet que l'entitat podria destinar fins a 20 milions a fitxar en el mercat d'hivern i, sobre Messi, s'alinea amb Laporta: "Per què no hauria d'acceptar que jugués gratis, la Lliga?"

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça busca nou patrocinador per a la samarreta. Rakuten hi deixarà d'aparèixer quan acabi la temporada. És, per descomptat, una font d'ingressos cabdal i els responsables del club treballen sense descans per trobar una alternativa. En una entrevista a TV3, Eduard Romeu, vicepresident econòmic de l'entitat, avisa que el seu valor està per sobre dels 55 milions que pagava l'empresa japonesa en el contracte original.

"Ens fixem en el valor d'abans de la pandèmia. I l'hem de superar. Qui vulgui posar el seu nom a la samarreta ho haurà de pagar."

Romeu sap que costarà reflotar el club, donada la "situació catastròfica" que han heretat de l'anterior junta. Malgrat tot, aspira a duplicar els ingressos actuals, fins a situar-los "per sobre dels 1.500 milions", i assenyala l'Espai Barça com un projecte prioritari.

"Ens ajudarà a sanejar el club més ràpidament. És un projecte que es repaga sol, amb ingressos extraordinaris diferents. No només no generarà cap sobrecost al club, sinó que aportarà recursos nous gràcies a l'explotació de tot aquest Espai Barça."

Amb marge per fitxar a l'hivern

Per Romeu, però, també serà prioritari contenir la despesa salarial de la plantilla "entre el 55 i el 60 per cent, com a màxim". Les últimes operacions, això sí, han donat aire al club i, tal com va avançar el director general, Ferran Reverter, la setmana passada, es podrien plantejar algun fitxatge en el pròxim mercat d'hivern.

"Encara tenim marge de 'fair-play' per inscriure jugadors. Tenim uns 20 milions d'euros. És una xifra que comença a ser important, i que podríem consumir per portar el jugador o els jugadors més adients per als llocs que l'equip tècnic decideixi."

Romeu, entrevista per TV3
Romeu, entrevistat per TV3

En la mateixa entrevista, Romeu ha negat que fos l'àrea econòmica del club qui vetés la continuïtat de Leo Messi. De fet, el vicepresident econòmic ha confessat, com va fer Joan Laporta, que va arribar a il·lusionar-se amb la possibilitat que l'argentí seguís sense cobrar.

"Soc igual d'il·lús que el president, sí. És molt lícit el que ha fet Messi, i no és cap crítica. Però, veient tots els inconvenients que ens posaven i amb l'esforç que feia el club, vaig pensar que podria jugar gratis. Per què no ho hauria d'acceptar, la Lliga? És molt legítim que un jugador pogués fer aquesta acció d'estimació a un club, a uns colors."

 

Des de la Lliga, la solució passava per acceptar l'acord amb el fons d'inversió CVC Capital Partners. I el Barça s'hi va oposar des del primer moment.

"Era un contracte que posava en risc la supervivència del Barça. Al president li havien explicat una pel·lícula diferent, perquè no li havien ensenyat papers. Ell mateix, després, no en va tenir cap dubte. No es podia assumir."

Malgrat tot, el Barça no tanca la porta a revisar aquest acord amb CVC "si se'ns fa un plantejament diferent". "Amb els termes i condicions que se'ns han plantejat, no és assumible per al club", admet el vicepresident blaugrana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut