Romário celebra un gol amb la samarreta del Barça
Romário celebra un gol amb la samarreta del Barça

Romário: "Cruyff em va obligar a dur el número 10"

L'exjugador blaugrana ha participat a The Players Tribune, on ha parlat de la seva relació amb Cruyff

Redacció Esport3Actualitzat

Romário, exjugador del Barça, ha participat a The Players Tribune per relatar parts de la seva vida en el món del futbol. Un dels temes ha estat la figura de Cruyff. Pel brasiler, a part de ser el millor entrenador que ha tingut, també es va convertir en "un dels meus millors amics en el futbol" i a més ha compartit una anècdota sobre l'elecció del número 10 que va vestir amb la samarreta blaugrana.

"Quan em vaig traslladar al Barcelona, jo volia el número 11, el meu preferit. Però Cruyff em va donar el 10. Li vaig dir: 'Mister, és un gran honor portar el 10, però prefereixo l'11.' Tothom vol el 10, veritat? Per primera vegada vaig ser humil! I Cruyff va dir que no. Em vaig quedar en pla: 'Collons, estic renunciant al 10! Per què no?' I ell em va explicar: 'Perquè en el meu equip el millor sempre juga amb el 10.' El tio et deixa anar això... Què li diràs? Havia de quedar-me amb el 10 per sempre."

 

A part de parlar de Cruyff, Romário ha fet balanç sobre la seva carrera.

"Si em penedeixo d'alguna cosa? Home, t'ho diré, ja he estat de tot: fanfarró, presumit, carallot, cabró... La llista és llarga. Però has de jutjar cada acció segons el moment en què va passar. Abans era un tio diferent, i el món del futbol era un lloc diferent. He vingut del no-res. Vaig haver de lluitar molt per arribar al cim, i vaig acabar exterioritzant totes les meves emocions. Tot el que he fet, de bo o de dolent, ha estat amb el cor."

 

Anar al contingut