Roger Federer avui contra Dan Evans (EFE)
Tenis

Roger Federer torna a les pistes amb victòria a Perth després de la lesió

El Perth Arena ha batut el rècord d'assistència per viure la tornada de Federer, que s'ha imposat en el primer partit de la Copa Hopman

Actualitzat

El tenista suís ha tornat a la pista després de sis mesos inactiu i ho ha fet amb victòria (6-3, 6-4) davant del britànic Dan Evans, en la Copa Hopman de seleccions, que s'està disputant a Perth (Austràlia).

L'últim partit del tenista suís va ser el 8 de juliol, quan va perdre a Wimbledon davant de Milos Raonic a cinc sets.

Avui el Perth Arena ha batut el seu rècord històric d'assistència de públic amb gairebé 13.500 espectadors per oferir-li a Federer una càlida rebuda després d'un llarg procés de quiròfan i recuperació.

Vint cops guanyadors ha necessitat el suís per triomfar a Austràlia en un partit que ha durat 61 minuts. Els pròxims rivals de Federer seran l'alemany Alexander Zverev, dimecres, i el francès Richard Gasquet, divendres.

2016 ha estat un any negatiu per a Federer en resultats esportius, amb 28 partits i 21 victòries, i ha acabat 16è del rànquing. Tot i això, no pensa en la retirada: "He pensat molt, aquests mesos d'inactivitat, en la part final de la meva carrera esportiva, però he de dir que em veig jugant encara dos o tres anys més".

El tenista suís, que a l'agost farà 36 anys, té com a pròxim objectiu de calendari l'Open d'Austràlia, on no ha fallat mai com a professional. Serà la seva 18a participació i la primera des del 2002 que hi arriba fora del Top 10 del tenis.

 

Anar al contingut