BARÇA

Kun Agüero deixa el futbol: "És un moment molt dur, però el primer és la meva salut"

El davanter argentí confirma en un acte molt emotiu que es retira del futbol professional pel seu problema cardíac

Actualitzat

Sergio Kun Agüero no ha pogut reprimir l'emoció des del minut zero. El davanter argentí, davant una audiència on hi havia familiars, companys i amics, ha hagut de lluitar contra les llàgrimes per travar el seu discurs:

"He decidit deixar de jugar a futbol professional. És un moment molt dur, però estic feliç per la decisió que he pres, perquè el primer és la meva salut. Els metges em van dir que el millor era deixar de jugar. He fet tot el possible per si hi havia alguna esperança però no n'hi havia."

Agüero s'ha mostrat agraït a tots els clubs que han confiat en ell, des de l'Independiente, on es va formar, fins al Barça, on s'ha retirat després d'un pas efímer, passant per l'Atlètic de Madrid, el Manchester City o la selecció argentina. En total, una carrera farcida d'èxits i de gols, que per l'afectació cardíaca que pateix no ha pogut consolidar al Camp Nou. Agüero admet que li ha sabut greu haver-se de retirar amb només un gol com a blaugrana:    

"Aquí a Barcelona m'he sentit molt estimat per l'afició. M'hauria agradat poder ajudar més els companys, però les coses han anat així i estic molt agraït pel tracte que he rebut al Barça."

A Agüero encara li costa mirar enrere per reviure el procés que va haver de passar per assumir que ja no tornaria a jugar. Però es consola fent balanç a una carrera molt plena:

"Les primeres setmanes van ser dures, no va ser fàcil mentalitzar-se. Quan em van dir que era definitiu va ser difícil, però ara estic bé (...) És millor que m'hagi passat ara amb 33 anys i no de més jove. No puc estar més que feliç per la carrera que he tingut."  

 

L'internacional argentí ha repassat alguns dels seus millors moments i els seus gols més destacats, i ha recordat que el seu últim gol és el que li va marcar al Reial Madrid amb la samarreta del Barça. "No està malament, no?", ha bromejat. No ha definit gaire els seus plans de futur:

"És positiu que m'ho hagin detectat ara i que ho estigui explicant aquí. Ara intentaré ser feliç fora del futbol i gaudir de tots els moments que ens perdem quan som futbolistes professionals. Continuaré vinculat al futbol segur i ara podré gaudir una mica més de la vida. Ara vull estar tranquil i no fer res durant un temps."

L'acte s'ha tancat amb una foto de família amb tots els presents, entre ells Pep Guardiola i Txiki Begiristain, com a representants del City, i tots els companys del Barça i membres de la directiva.

El Kun Agüero no ha pogut reprimir les llàgrimes

S'acomiada també amb un post a xarxes socials

El jugador també ha volgut acomiadar-se amb un text a les seves xarxes socials on explica que "Més enllà dels títols, que els valoro i molt, la meva major victòria és haver-me guanyat el respecte dels meus companys i l'amor del món del futbol"

 

Comiat un mes i mig després

El futbolista del Barça va haver d'abandonar el terreny de joc a la primera part del partit contra l'Alabès del 30 d'octubre passat. Aquella mateixa nit va ingressar a l'hospital, on se li van practicar proves cardíaques que van detectar que l'ex del Manchester City patia una arrítmia no benigna.

En l'últim mes d'observació, el problema cardíac de l'argentí s'ha demostrat tan complex i delicat que l'ha portat a deixar el futbol.

 

Agüero, 5 partits de blaugrana i 1 gol

L'arribada del Kun a can Barça va estar marcada pel desencís provocat per la inesperada marxa del seu company de selecció i amic Leo Messi. Gairebé de manera simultània, sense temps de debutar a la pretemporada, Agüero es va fer una lesió al bessó que el va tenir dos mesos i mig fora dels terrenys de joc. I quan va tornar, només va poder disputar 4 partits de Lliga i una estona a la Champions, abans que li trobessin l'arrítmia que l'ha obligat a retirar-se.

Sempre li quedarà el record, potser l'únic bo com a culer, d'haver marcat el seu gol de blaugrana contra el Reial Madrid al Camp Nou.

ARXIVAT A:
Agüero
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut