Un grup de robots, de més de 50 centímetres d'altura, competiran a Pyeongchang
Un grup de robots, de més de 50 centímetres d'altura, competiran a Pyeongchang
Jocs Olímpics

Un grup de robots esquiadors competiran en els Jocs de Pyeongchang

Un grup de robots humanoides de més de 50 centímetres d'altura, pertanyents a vuit equips, competirà al Welli Hilli Park de Hoengseong

Actualitzat

Un grup de robots amb forma de persona participarà aquest cap de setmana en una competició d'esquí que coincidirà pràcticament amb l'arrencada de la competició esportiva 'real' dels Jocs d'hivern de Pyeongchang, que s'inauguraran aquest divendres a la citada localitat sud-coreana.

Durant les jornades de dissabte i de diumenge -el dia en què el descens masculí obrirà a Jeongseon la competició d'esquí alpí, l'esport rei invernal- un grup de robots humanoides de més de 50 centímetres d'altura, pertanyents a vuit equips, competirà al Welli Hilli Park de Hoengseong.

Els robots esquiadors pertanyen a equips de quatre universitats -les de Kookmin, Myongji, Hangyang i la Nacional de Kyungpook- i de quatre companyies -Seoul Tech., Minirobot Corporation, KAIST i KIRO-, segons ha informat l'organització dels tercers Jocs d'hivern que tindran lloc a Àsia, després dels que va organitzar el Japó a Sapporo (el 1972) i Nagano (1998).

Els enviats especials a la regió de Gangneon -al nord del país, a uns cent quilòmetres de la zona desmilitaritzada (DMZ) que la separa les dues Corees- es topen sovint amb diversos robots, en un país sempre capdavanter en àmbits tecnològics. Els robots informen sobre els horaris d'esmorzars i dinars, així com del programa d'entrenaments. Altres robots han pintat murals a l'Estadi Olímpic de Pyeongchang, d'altres exerciran de traductors o oferiran begudes i un altre grup es dedicarà a oferir informació de les competicions olímpiques en temps real.

La tecnologia avança a velocitats de vertigen i aquest cap de setmana n'és l'exemple amb la competició d'esquí. El que queda per veure és si sabran fer-ho millor que l'austríac Marcel Hirscher o que les nord-americanes Lindsey Vonn i Mikaela Shiffrin, les grans estrelles de l'esquí alpí en l'actualitat. 

Anar al contingut