El seleccionador belga, Robert Martínez, durant la roda de premsa d'aquest migdia (Gareth Bumstead / Reuters)
El seleccionador belga, Robert Martínez, durant la roda de premsa d'aquest migdia (Gareth Bumstead / Reuters)
Mundial 2022

Robert Martínez esclata: "Hi ha mitjans belgues que menteixen deliberadament"

El balaguerí s'ha mostrat molt crític amb la premsa belga, a qui ha acusat de "desunir el país"

Jordi Sunyer Capella

Poques vegades Robert Martínez s'ha mostrat tan crític amb els mitjans de comunicació del país. Sempre d'un tracte exquisit i d'una atenció impecable, Martínez ha llançat una diatriba contra la premsa belga, que ha sucat pa en els suposats problemes personals entre jugadors dels "diables vermells" i en declaracions com les de Kevin de Bruyne.

L'extècnic de l'Everton ha parlat, directament, d'invencions.

"Quan veus tota la tempesta que hi ha a fora, penses que potser és que hem fet massa cas a tot el soroll que hi havia abans del Mundial. Hi ha diversos mitjans a Bèlgica que directament s'han dedicat a publicar notícies falses. El Mundial és l'esdeveniment més gran del món i no tothom el juga amb regularitat. Alguns mitjans tenen la intenció de crear notícies negatives en lloc d'unir el país i de gaudir de la millor generació de futbolistes que hem tingut. Esperem que els autèntics seguidors dels diables vermells puguin gaudir del procés."

Martínez ha arribat a apuntar a periodistes i mitjans concrets, acusant-los de "marcar gols en pròpia porta contra Bèlgica" i, irònicament, de "ser uns genis".

Després de la derrota contra el Marroc, el tècnic balaguerí va reconèixer que hi havia tensions en el  grup, però les va qualificar de normals "en un grup que juga junt des de fa molt de temps i que és com una família: si en una família no hi ha tensions, és que no hi ha emoció".

Confiat amb la reacció del seu equip

Robert Martínez, d'altra banda, s'ha mostrat convençut que l'equip mostrarà el caràcter necessari per derrotar Croàcia i no quedar eliminada a la fase de grups.

"Quan perds partits entren els dubtes, i és normal. I en el nostre cas s'hi ha d'afegir l'aspecte de les expectatives. L'expectativa és que hem de guanyar i a més hem de jugar bé. No hem jugat tot el bé que volíem en el primer partit, i no n'hi va haver prou guanyant, i en el segon partit vam perdre. Com a equip tenim una bona oportunitat per reaccionar i començar a jugar a futbol. Crec que aquest és el moment en què la nostra copa del món pot començar."

El seleccionador belga ha defensat, també, que l'èxit d'aquesta selecció no s'ha de mesurar, només, en el resultat que obtingui: "Aquesta generació ha ajudat a canviar el futbol belga, també, en termes tàctics i d'infraestructures. Hem estat semifinalistes en un Mundial i hem arribat a ser la millor selecció del món sent un país d'onze milions d'habitants. Més que un títol, el més important és el llegat que deixarà aquest equip."

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut