Robert Fernández
Robert Fernández, durant l'entrevista al programa "Esport club"
Futbol

Robert Fernández: "Ha arribat el moment de pensar en la possibilitat d'evolucionar"

En una entrevista a "Esport club", el secretari tècnic ha donat detalls de les incorporacions d'aquest estiu al Barça, ha explicat la filosofia de treball i els objectius de la seva àrea, la situació del planter i el filial, i l'imminent pla de renovacions

Actualitzat

El secretari tècnic del FC Barcelona, Robert Fernández, ha fet un ampli repàs de l'activitat de la seva àrea en els últims mesos en una entrevista que Esport3 ha emès aquest diumenge. El Barça ha viscut un estiu molt intens en el qual s'han realitzat 22 operacions, entre fitxatges, traspassos i cessions, que han afectat el primer equip, i entre les quals han destacat incorporacions com les d'André Gomes, Umtiti o Alcácer.

En respondre les preguntes de Xavi Valls i Bernat Soler per al programa Esport Club, Robert fins i tot ha confessat que li havia quedat algun fitxatge pendent, com el jove Ousmane Dembélé, que havia preferit quedar-se al Borussia Dortmund, o el fet que gràcies a la polivalència de Sergi Roberto, no li ha calgut anar a buscar un lateral, tal com havia planejat.

El responsable tècnic, per al qual s'acaben de complir 30 anys des que va debutar amb el Barça com a jugador, s'ha declarat "satisfet i content per la feina feta amb tot l'equip, perquè no és fàcil portar jugadors que puguin encaixar al Barça."

"Tenim un equip molt bo, que ho ha guanyat tot aquesta dècada, però hem arribat a un moment en que cal pensar en la possibilitat d'evolucionar, perquè la Lliga és molt llarga", ha advertit. "Poden passar moltes coses en una temporada i cal estar preparat, també pel que fa a tenir un tipus de jugador que pugui sortir en un moment donat i solucionar un problema. Cada jugador que fitxem ha de respondre a un perfil molt indicat."

Entrant en matèria sobre aquests nouvinguts, Robert ha confirmat que els variables del traspàs d'André Gomes puja a 20 milions d'euros, i que un dels objectius previstos és que un dia arribi a guanyar la Pilota d'Or. I ha exclamat: "Tant de bo ens costi els 20 milions, voldria dir que hem tingut molts èxits!" El portuguès, no obstant això, ha estat un fitxatge no previst: "Era una oportunitat que volíem aprofitar. Sempre es va dir que podíem fer un esforç extra si calia, per això hi ha hagut un increment de 30 milions sobres els 60 que ens pensàvem gastar al principi de l'estiu."

També ha defensat l'operació amb Paco Alcácer, un jugador costós (30 milions) i destinat a ser suplent: "Molts reserves dels millors equips d'Europa han costat més, però ell té unes condicions, per associació amb companys i sacrifici, que no es troben enlloc."

A més, ha reivindicat la gestió de les sortides i les cessions, que han suscitat protestes pel fet de ser massa barates o, fins i tot, gratuïtes. "El Barça no és generós, és una qüestió de cada jugador. Cada cas, cada sortida, és un apart. Per exemple, Bravo: podia haver marxat per molt menys d'aquí a un temps, i m'hagessin acusat d'irresponsable. De les clàusules no en feu massa cas; la d'Alcácer era de 80 milions."

Sobre Munir i Samper, ha dit que el primer tenia una oprtunitat molt important per créixer en un club gran i que el segon necessitava minuts imperiosament, però que al club li agradaria recuperar-los més endavant.

Pel que fa als problemes, no s'oblida que s'ha invertit en jugadors forans, mentre que pugen menys jugadors del planter. "El descens del filial ens ha fet molt mal a l'hora de pujar jugadors o conservar-los, perquè es molt diferent jugar a Segona A i a Segona B," s'ha lamentat." Però crec que ve gent molt bona, l'únic que es necessita és temps. En 2 o 4 anys tindrem bons jugadors trucant a la porta del primer equip."

Per últim, els plans immediats se centren exclusivament en les renovacions. El club es vol assegurar les continuïtats de Rakitic, Suárez, Messi, Iniesta i el mateix Luis Enrique.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut