Futbol

Robben fa campió d'Europa el Bayern de Munic en una gran final contra el Dortmund a Wembley

Arjen Robben, un jugador perseguit per la desgràcia a les grans finals, s'ha tret de sobre l'estigma de perdedor i ha fet campió d'Europa el Bayern de Munic per cinquena vegada a la seva història. Un gol de l'holandès a dos minuts del final ha donat el triomf al conjunt de Jupp Heynckes davant el Borussia Dortmund a la final disputada a Wembey. Amb aquest nou títol, el Bayern culmina amb un triplet una temporada fantàstica.

Actualitzat
Arjen Robben, un jugador perseguit per la desgràcia en les grans finals, s'ha tret de sobre l'estigma de perdedor i ha fet campió d'Europa el Bayern de Munic per cinquena vegada a la seva història. Un gol de l'holandès a dos minuts del final ha donat el triomf al conjunt de Jupp Heynckes davant un Borussia Dortmund en la final disputada a Wembey. Amb aquest nou títol, el Bayern culmina amb un triplet una temporada fantàstica.

Paul Breitner i Lars Ricken s'han encarregat de posar en joc, simbòlicament, el trofeu de la Champions en la quarta final entre dos equips d'una mateixa lliga. El Borussia Dortmund de Jürgen Klopp, sense la pressió de ser el favorit, ha plantejat un inici molt descarat i incòmode per al Bayern utilitzant les seves armes: pressionant i explotant la rapidesa a les bandes, sovint al contraatac. La primera oportunitat ha estat un xut des de fora l'àrea del polonès Lewandowski, però les dues següents han estat paradigmàtiques: internada per la dreta de Marco Reus i rematada de Blaszczykowski al pal curt, que obliga a una gran intervenció de Manuel Neuer; i acció de velocitat de Reus que obliga Neuer a lluir-se després d'un xut amb l'esquerra.
 
El Borussia, en definitiva, ha sotmès els bavaresos però ha perdonat, i a partir de la mitja hora s'ha començat a veure el Bayern que s'esperava. Un cop de cap de Mandzukic, que han desviat entre Weidenfeller i el travesser, ha estat la primera dels de Heynckes. I poc després, Arjen Robben, allargant la seva llegenda en les finals en els duels contra els porters, ha estat incapaç de culminar una passada de Müller. Una tònica de més igualtat que ha durat fins al descans: Lewandowski ha tornat a donar feina a Neuer, però un minut després, Mandzukic no ha arribat per ben poc a una pilota pentinada per Thomas Müller.
 
El clar protagonisme dels porters en un primer temps elèctric també ha quedat reflectit en una rematada d'Arjen Robben que Weidenfeller ha desviat amb la cara. De forma increïble, la primera part a Wembley ha acabat sense gols.

Robben decideix la final
 

La segona meitat ha començat més contemplativa fins que ha arribat, finalment, el primer gol del Bayern. Franck Ribéry ha començat la jugada, Arjen Robben l'ha continuat amb dificultat però Mario Mandzukic l'ha rematat amb el seu tercer gol a la Lliga de Campions: un gol de davanter centre.
 
El Borussia semblava reaccionar més amb el cor que amb el cap, fins que el central brasiler Dante ha protagonitzat una jugada absurda i ha comès un claríssim penal sobre Marco Reus. L'àrbitre Rizzoli li ha perdonat una groga que hauria estat la segona, però aquesta vegada, Gündogan no ha estat clement i ha empatat.
 
Els dos gols han tornat a la final el ritme frenètic del primer temps, això sí, les ocasions les ha posat gairebé el Bayern de forma exclusiva. La més clara, una de Müller que ha tret Subotic sota pals de forma gairebé miraculosa. I els mèrits dels de Heynckes els ha acabat justificant el jugador amb més mala sort durant el partit: Arjen Robben.

A dos minuts pel final, l'holandès ha fet el gol de la victòria i que ha significat la cinquena copa d'Europa per al Bayern, la segona del segle XXI, i el triplet per a Jupp Heynckes en l'any del seu adéu. L'"orelluda" viatja a Baviera i l'equip alemany  succeeix el Chelsea, el seu botxí de l'any passat. En els últims sis anys, la Champions l'ha guanyat el Barça o l'equip que l'ha eliminat.
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut