Futbol

River-Boca: la final de la Copa Libertadores més surrealista

Aquest diumenge, una bona part de l'interès futbolístic a escala internacional se centrarà en el Bernabéu. El Boca i el River, finalment, posaran punt final a la Copa Libertadores més convulsa de la història enmig d'unes mesures de seguretat sense precedents
Actualitzat

El partit d'anada de la Copa Libertadores (Reuters)

Quatre setmanes després del partit d'anada i mig mes més tard del que estava previst, el River i el Boca decidiran aquest diumenge qui és el rei de Sud-amèrica, qui conquereix la Copa Libertadores més polèmica i, potser, també la més popular de la història. Un diluvi, un atac a l'autobús del Boca, successius ajornaments i, finalment, la sorprenent decisió de traslladar la definició del títol a Madrid.

I és que aquest cap de setmana Madrid ja és argentina. L'ocupació s'ha evidenciat al llarg d'aquest dissabte, vint-i-quatre hores abans del partit. Enmig d'un ambient festiu i de celebració, l'afició del Boca Juniors ha esperat pacientment que l'equip "xeneize" tornés a l'hotel de concentració després de l'últim entrenament abans de la final. I quan els jugadors han baixat de l'autocar han volgut compartir la il·lusió del moment amb la seva gent. Vinguts de l'Argentina, però també de Mèxic, del Brasil, d'Itàlia i d'arreu del món.

En tot moment sota l'atenta mirada de la policia. El dispositiu de seguretat previst per a la final, de moment està funcionant a la perfecció. Tant amb els aficionats del Boca com amb els del River, que s'han citat aquest vespre a la Puerta del Sol. Un segon "banderazo", com l'anomenen a l'Argentina, però sense els jugadors del conjunt "millonario". Aficionats equipats amb la indumentària del seu equip i amb moltes ganes de gaudir d'un dia històric, el de la primera Libertadores fora de Sud-amèrica. Les temudes "barras bravas", els seguidors radicals dels dos equips, tenen previst arribar demà al matí en els diferents vols xàrter procedents de Buenos Aires.

I, amb tant soroll, pocs recorden que l'anada va oferir un gran espectacle futbolístic, i que, després d'un magnífic intercanvi de cops, va quedar tot per resoldre (2-2). El River va ser més equip i va portar la iniciativa, però el Boca va demostrar un enorme poder ofensiu, que li va permetre avançar-se en dues ocasions.

El que és clar és que el River i el Boca s'hi juguen més que un títol. Està en joc la credibilitat del seu futbol i la possibilitat de canviar la seva imatge, que va quedar danyada al Monumental.

VÍDEOS RELACIONATS