L'holandès Rinus Michels, en una imatge d'arxiu
Futbol internacional

Rinus Michels és el millor entrenador de club de tots els temps, segons la revista "France Football"

L'exentrenador holandès del Barça i de l'Ajax supera l'escocès Alex Ferguson i l'italià Arrigo Sacchi. L'holandès Johan Cruyff és quart i el català Pep Guardiola, cinquè

Actualitzat

Rinus Michels és el millor entrenador de futbol de club de tots els temps, segons la revista especialitzada France Football, que analitza els seus títols, la seva influència en el joc i el seu carisma. L'exentrenador holandès del Barça i de l'Ajax supera l'escocès Alex Ferguson i l'italià Arrigo Sacchi. L'holandès Johan Cruyff és quart i el català Pep Guardiola, cinquè.

Segons la revista francesa, Michels va inventar una filosofia que després van seguir Cruyff i Guardiola. La revista també destaca l'aportació d'Helenio Herrera a la dècada dels 60 i el treball dels espanyols Miguel Muñoz, Vicente del Bosque, Rafa Benítez i Luis Aragonés, que apareixen entre els 50 primers classificats en aquest rànquing.

Pel que fa a altres entrenadors de l'elit mundial, el portuguès José Mourinho ocupa la tretzena posició, el francès Zinedine Zidane (Reial Madrid) la vint-i-dosena i l'argentí Diego Pablo Simeone (Atlètic de Madrid) la 31a.

Anar al contingut