Rikako Ikee, mostrant una de les medalles guanyades als Jocs Asiàtics del 2018 (Reuters)
Natació

Rikako Ikee rep l'alta deu mesos després de ser ingressada per leucèmia

La nedadora japonesa, que era una de les esperances de medalla del país amfitrió als Jocs de Tòquio, espera poder participar a París 2024

Actualitzat

Rikako Ikee va commoure el Japó el passat mes de febrer quan va anunciar que es retirava de la competició per tractar-se d'una leucèmia. Ara, gairebé deu mesos després, ha trencat el seu silenci per comunicar que ha rebut l'alta mèdica i que reprèn la seva carrera. Ikee, de 19 anys, ja no podrà competir als Jocs Olímpics de Tòquio, on era una de les grans esperances de medalla del país amfitrió. En canvi, l'especialista en papallona ha posat el seu objectiu als Jocs de París del 2024.

Ikee explica en el seu missatge, escrit a mà i penjat a les xarxes socials i a la seva pàgina web, que es troba "bé" i que ha pogut abandonar l'hospital deu mesos després perquè els seus símptomes són "estables". L'esportista va dir que reprendrà "com més aviat millor" els seus entrenaments a l'aigua, sempre "en consulta amb els metges" i mentre continua el seu tractament. "Vull fer-ho el millor possible amb l'objectiu de participar als Jocs Olímpics de París el 2024 i de guanyar medalles", afirma la nedadora nipona, que posseeix diversos rècords nacionals i va aconseguir sis ors als Jocs Asiàtics a Jakarta del 2018.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut