Monty Williams, entrenador dels Phoenix Suns, felicita Devin Booker, l'heroi del seu equip (Reuters)
Bàsquet

Ricky Rubio juga un paper decisiu en el triomf dels Phoenix Suns a Nova Orleans (132-139)

El base maresmenc anota 13 punts, reparteix 15 assistències i es juga les pilotes decisives a la pròrroga. Els Raptors cauen a casa davant els Rockets

Actualitzat

Els triomf amb regust èpic dels Phoenix Suns a Nova Orleans ha tingut un clar protagonista: Devin Booker, autor de 44 punts, en un partit que s'ha resolt a la pròrroga. Però la feinada de l'escorta de Michigan ha estat a punt de no servir per res: els Suns, que han arribat a tenir 18 punts d'avantatge, han vist com els Pelicans forçaven la pròrroga a base d'orgull i amb dos triples gairebé consecutius de Lonzo Ball (129-129).

Ha estat aleshores quan Ricky Rubio ha decidit jugar-se les pilotes calentes i, amb dues cistelles consecutives i una assistència espectacular, ha propiciat una diferència al marcador per als Suns (129-135) que l'equip local ja no ha sabut eixugar. Rubio ha acabat el partit amb 13 punts i 15 assistències, fet que li ha permès millorar el seu millor registre de la temporada en aquest últim aspecte i lluir galons de líder del seu equip.

Els Raptors tornen a ensopegar a casa

Alguna cosa passa li passa als Toronto Raptors que, després d'encadenar 9 victòries seguides a casa, ara sumen dues derrotes de manera consecutiva. Els primers a profanar l'Scotiabank Arena van ser els Miami Heat, fa quatre dies, i ara ocasió han sigut els Houston Rockets els qui han posat en evidència les limitacions dels campions de l'NBA (109-119). Centrats a controlar James Harden (23 punts), els Raptors han deixat que Ben McLemore (28 punts) i Russell Westbrook (19 punts, 13 rebots i 11 assistències) acabessin enduent-se el partit tot i anar a remolc en el marcador gairebé en tot moment. Pascal Siakam (24 punts) i Kyle Lowry (19) han intentat replicar per als Raptors. Marc Gasol, de la seva banda, ha aportat 5 punts, 6 rebots, 5 assistències i 4 pilotes robades.

Resultats de la jornada:
New York Knicks - Denver Nuggets,  92 - 129
Toronto Raptors - Houston Rockets, 109 - 119
New Orleans Pelicans - Phoenix  Suns, 132 - 139 a.p.
Washington Wizards - Philadelphia Sixers, 119 - 113

Anar al contingut