Bàsquet

Ricky Rubio: "He treballat molt espiritualment, estic en un gran moment i això es nota a la pista"

Ricky Rubio, un dels campions del món de bàsquet, ha conversat amb Francesc Garriga i amb l'especialista d'NBA d'"El club de la mitjanit" Jordi de Mas, una entrevista on ha mostrat els seus vessants esportiu, personal i solidari

Actualitzat

Ricky Rubio se sent orgullós de l'or obtingut amb la selecció espanyola en el Mundial de la Xina. El nou jugador dels Phoenix Suns passa uns dies a Catalunya abans de tornar cap als Estats Units. En l'entrevista concedida a "El club de la mitjanit", d'Esport3 i Catalunya Ràdio, no ha amagat que es troba en un gran moment.

"És molt gratificant haver guanyat el Mundial. Jo he treballat molt espiritualment, estic en un gran moment i això es nota dins la pista."

L'experiència personal i familiar ha fet créixer Ricky Rubio en els últims anys.

"En algun moment el bàsquet es va menjar la meva persona. Ara per fi puc ser jo. La vida va més enllà del bàsquet."

Ara té 28 anys, però va debutar molt jove, als 14 anys. És un exemple per a esportistes que mostren una precocitat especial, com Ansu Fati, futbolista del FC Barcelona.

"És molt difícil no perdre't, ja que als 16 anys no està format com a jugador ni com a persona. És molt important la gestió del teu entorn. A mi em va arribar tot massa aviat, sense estar preparat, però això va contribuir a ser el que soc ara."

Preguntat pel futur, assegura que li agradaria més guanyar un or olímpic que un anell de l'NBA. Sobre el seu fitxatge pels Phoenix Suns, es mostra esperançat.

"Tenia diferents opcions i vaig escollir aquesta. Estic molt content. De tots els moviments que hi ha hagut aquest estiu a l'NBA, el que m'ha sorprès més és el fitxatge de Kevin Durant pels Brooklyn Nets."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut