Ricky Rubio
Ricky Rubio, amb la seva mare, Tona, en una imatge d'arxiu
Bàsquet

Ricky Rubio es compromet amb la lluita contra el càncer de pulmó

El base dels Timberwolves, que va perdre la seva mare a causa d'aquesta malaltia, ha creat un fons per a becar la investigació

Actualitzat

Ricky Rubio ha decidit prendre part activa en la lluita contra el càncer de pulmó, la malaltia va endur-se la seva mare, Tona Vives, el maig del 2016 després d'una llarga lluita de quatre anys.

El base dels Timberwolves pretén contribuir perquè hi hagi més recerca i es millorin els tractaments per a aquest tipus de càncer, que és dels menys investigats, tot i que és el que té la taxa de mortalitat més alta.

Per això ha creat un fons que porta el nom de la seva mare dins de la fundació A Breathe of Hope (Un Al·lè d'Esperança), amb la qual ja a col·laborat en altres projectes, com en l'ajut per a nens amb necessitats especials o amb esclerosi.

L'objectiu és crear un programa de beques dedicades a la investigació, i s'ha proposat recaptar 150.000 dòlars al més aviat possible perquè joves científics amb programes innovadors se'n puguin beneficiar a partir del curs que ve. També es treballa amb el nomenament d'un comitè d'oncòlegs que estudiaran com aplicar aquests programes en la medicina.

Ricky Rubio també iniciarà una campanya de conscienciació anomenada White Ribbon Awereness Progam destinada a popularitzar l'ús d'un llaç blanc com a símbol de la lluita contra el càncer de pulmó.

Anar al contingut