Richard Carapaz celebra la victòria en la 14a etapa del Giro (@giroditalia)
Ciclisme

Richard Carapaz s'imposa en la 14a etapa del Giro i és la nova "maglia" rosa

El ciclista equatorià de l'equip Movistar s'ha exhibit en l'última ascensió de la jornada al port de San Carlo i és el nou líder de la classificació general amb set segons d'avantatge sobre Primoz Roglic i 1.47 respecte Vincenzo Nibali

Actualitzat

Richard Carapaz és el nou líder del Giro després d'imposar-se en solitari en la 14a etapa, de 131 quilòmetres de recorregut entre Saint Vicent i Courmayer. El ciclista equatorià de l'equip Movistar s'ha exhibit en l'última ascensió de la jornada al port de San Carlo i ha anat obrint forat fins a travessar victoriós la línia d'arribada amb 1 minut i 54 segons d'avantatge sobre el grup de la resta de favorits.

En principi, podia semblar una estratègia per afavorir el seu company Mikel Landa, però Carapaz s'ha mostrat molt fort i ha anat augmentat l'avantatge tant a la pujada com a la baixada, sense que darrere s'entenguessin per organitzar la persecució.

Carapaz ha sumat la seva segona victòria d'etapa en aquesta edició de la ronda italiana i ha desbancat del liderat l'eslovè Jan Polanc, que ha cedit més de 7 minuts. La nova "maglia" rosa encapçala la classificació general amb només set segons d'avantatge sobre Primoz Roglic, i Vicenzo Nibali és tercer a 1,47 del líder.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut