Carapaz, al podi de Torí
Carapaz, al podi de Torí
Ciclisme

Richard Carapaz dona un cop sobre la taula i es posa líder del Giro

Simon Yates guanya a Torí una 14a etapa que després de 10 dies acaba amb la resistència de Juanpe López

Redacció Esport3Actualitzat

Torí és aquest dissabte la ciutat de la final de la Champions i la del final del Giro. Per Juanpe López (Trek), la capital del Piemont també ha estat el final d'una bonica història, la dels seus 10 dies com a líder de la ronda italiana. El de Lebrija ha hagut de claudicar davant l'impuls de Richard Carapaz (Ineos), el nou propietari de la "maglia" rosa.

L'equatorià, guanyador del Giro 2019, ha estat el més ambiciós de l'etapa, una aventura amb perfil de clàssica que culminava amb dues voltes a un circuit de forma de serra, tot i que la catorzena jornada de la volta se l'ha endut un altre gall del pilot, el britànic Simon Yates (BikeExchange). Carapaz lidera però Jai Hindley li segueix els passos a 7 segons. L'equip de l'austratàlia, el Bora, ha estat un dels grans dinamitzadors del dia. Després de perdre 50 segons, el basc Landa és quart a 59".

L'andalús López ha arribat desè a més de 4 minuts i ha vist com despertava del somni el dia abans d'arribar als Alps. Torí, ciutat de finals i de somnis, com també saben les jugadores del Barça.

Anar al contingut