Fórmula 1

Revolució en el sistema de puntuació al Mundial de Fórmula 1

Revolució en el sistema de puntuació al Mundial de Fórmula 1, que començarà el 29 de març. El campió es decidirà pel nombre de victòries i no per punts, com s'ha fet tota la vida. Aquesta és la decisió revolucionària que ha pres el Consell Mundial de la FIA, la Federació Internacional d'Automobilisme. Finalment no hi haurà medalles, com volia Ecclestone, ni un canvi del sistema de puntuació, com demanaven les escuderies. Amb la nova normativa, per exemple, Felipe Massa s'hauria proclamat campió del món l'any passat en comptes de Hamilton. Els punts, per tant, serviran de ben poc en el pròxim Mundial, i només entraran en joc en cas d'empat en el nombre de victòries entre dos pilots o més.

Actualitzat
Amb el nou sistema de puntuació, la història més recent de la Fórmula 1 s'hauria escrit d'una altra manera. L'any passat, el campió hauria estat Felipe Massa, perquè el brasiler, en guanyar l'última cursa va sumar sis victòries. A Lewis Hamilton no li hauria servit de res acabar cinquè "in extremis", superant Timo Glock en l'últim instant, ja que només va guanyar cinc grans premis en tota la temporada. La Federació Internacional d'Automobilisme ha volgut premiar, doncs, els guanyadors, en detriment dels especuladors amb els punts. Ara els punts només serviran per desempatar en cas d'igualtat en nombre de victòries.

Fa dos anys es va arribar a l'últim Gran Premi amb Hamilton i Alonso com a clars favorits per proclamar-se campions, i amb Kimi Räikkönen com a tercer en discòrdia. Amb la puntuació d'aleshores, el finlandès va ser campió per una carambola. Amb la nova puntuació no hauria hagut d'esperar què feien els rivals: guanyant la cursa s'hauria assegurat el títol directament, ja que tenia més victòries que l'asturià i l'anglès.

La Federació Internacional espera que la igualtat que s'intueix per aquesta temporada propiciï que dos pilots o més arribin a les últimes curses amb opció de guanyar el Mundial. Aquest nou sistema de puntuació no hauria tingut cap al·licient en l'època en què Schumacher dominava els mundials de manera aclaparadora.

Els equips ja han mostrat la seva decepció

Fa pocs dies, les escuderies del Mundial, en una reunió sense predecents, van proposar donar més valor a les victòries però sense fer desaparèixer les puntuacions. El Consell de la Federació Internacional d'Automobilisme ha decidit anar més lluny i donar el màxim valor a les victòries de cursa. Els equips han mostrat la seva preocupació i han criticat que la FIA prengui decisions de forma unilateral. Demanen que s'estableixi un reglament definitiu d'una vegada i deixi de modificar-se cada dos per tres.

La decisió de la FIA farà més atractives les curses. La qüestió, però, és saber com afectarà a tota la competició, a la lluita per aconseguir el títol mundial. En aquest cas les coses canvien. Es podria donar la situació que a mitja temporada el títol estigués totalment decidit.

Es limita el pressupost dels equips

El consell Mundial de la FIA també ha decidit limitar el pressupost de cada escuderia. Ha estat fixat en més de 33 milions d'euros. Aquí s'inclouen els sous dels pilots. Per contra, l'ens federatiu permetrà als equips més llibertat per poder construir els monoplaces i tots els seus components.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut