Luis de la Fuente entre Luis Rubiales i Albert Luque (EFE)
Futbol

Revolució De la Fuente: Joselu, gran novetat en una llista amb cinc culers menys

Respecte al Mundial, el substitut de Luis Enrique només manté Balde, Gavi i Pedri en una convocatòria en què també cita els catalans Raya, Olmo i Gerard Moreno

Redacció Esport3Actualitzat

Hi havia molta expectació per conèixer la primera llista del nou seleccionador espanyol de futbol. Luis de la Fuente s'ha tirat a la piscina i ha confeccionat una llista amb 15 novetats respecte al Mundial de Qatar, frustrant per les aspiracions de la "Roja". El de La Rioja ha triat 26 futbolistes, bona part dels quals han passat per les seves mans a les categories inferiors del combinat espanyol.

La gran novetat és la inclusió del pitxitxi espanyol de la Lliga, el perico Joselu, així com el central de l'Osasuna David García, primera crida per a tots dos. La presència de tres blaugranes --Balde, Gavi i Pedri--, cinc menys que a la cita de Qatar --Ansu, Ferran Torres, Eric García, Jordi Alba i el retirat Busquets-- i dels catalans David Raya, Dani Olmo i Gerard Moreno són algunes de les notes destacades d'aquesta primera citació del tècnic.

Després de les nombroses crítiques que es va endur Luis Enrique per no comptar amb madridistes, De la Fuente crida tres jugadors del club blanc, Nacho, Carvajal i Ceballos, la mateixa quantitat de futbolistes culers que participaran en aquesta concentració per disputar dos partits de classificació per a la pròxima Eurocopa: contra Noruega, a Màlaga (25 de març), i contra Escòcia, a Glasgow, tres dies després (28 de març).

  • Porters: Kepa, Robert Sánchez i David Raya
  • Defenses: Gayá, Nacho, Íñigo Martínez, Balde, David García, Pedro Porro, Laporte i Carvajal
  • Centrecampistes: Rodri, Fabían Ruiz, Zubimendi, Pedri, Ceballos, Gavi i Mikel Merino
  • Davanters: Morata, Dani Olmo, Nico Williams, Bryan Gil, Iago Aspas, Joselu, Oyarzabal i Gerard Moreno

En la segona roda de premsa des que és entrenador de la selecció espanyola, Luis de la Fuente ha volgut aclarir l'absència de Sergio Ramos, amb qui va mantenir una conversa fa unes setmanes. El tècnic no compta amb l'andalús i així l'hi va fer saber. Un cas diferent és el de Sergio Busquets. El de Badia del Vallès va renunciar de forma voluntària, després del Mundial de Qatar. De la Fuente admet que el trobaran a faltar.

"Tant de bo tinguéssim Sergio Busquets amb nosaltres. És una llegenda i va prendre una decisió respectable. Necessitarem líders, segur que n'apareixeran."

Dels tres blaugranes citats, el seleccionador ha destacat la importància del jove Alejandro Balde.

"Té un potencial fantàstic, està en plena evolució. No veiem res que estigui a prop del millor Balde, té molta progressió. Pot guanyar qualsevol títol o distinció que hi hagi."

 

 

Anar al contingut