Futbol

Reunió entre la Lliga i els clubs per avaluar l'impacte del coronavirus

Javier Tebas i representants dels equips de Primera i Segona abordaran les conseqüències econòmiques de la pandèmia i es començaran a dibuixar possibles escenaris per acabar la competició

Francesc LatorreActualitzat

Dinou dies han passat des que Charles, jugador de l'Eibar, li va fer gol a la Reial Societat a les acaballes del partit a Ipurua. No va ser un gol qualsevol, va ser el darrer abans que la lliga s'aturés per culpa del coronavirus.

Des de llavors tota l'activitat de la LFP ha estat als despatxos, més ben dit, als ordinadors. Demà al dilluns al matí, nova reunió telemàtica de Javier Tebas amb representants dels equips de Primera i Segona Divisió per avaluar la situació. Sobre la taula, diverses qüestions derivades de la crisi. Per començar, l'economia dels clubs. Ja són unes quantes les entitats que han anunciat que recorreran als ERTOS i a les rebaixes salarials. La Lliga hi dona suport i demà tornarà a oferir la seva ajuda per coordinar els clubs que ho sol·licitin. A Primera Divisió, ja són coneguts els casos de Barça, Atlètic de Madrid, Alabès i Espanyol, però demà se'n podrien saber més exemples.

La incertesa de l'evolució de la pandèmia fa que parlar de calendaris sigui gairebé fer volar coloms. Però la Lliga té la intenció de començar a dibuixar els possibles escenaris. Tebas manté que la competició acabarà tant sí com no. El tema és quan. Si la lliga va més enllà del 30 de juny, caldrà saber què passa amb els jugadors que acaben contracte aquell dia i, de retruc, es podria arribar a endarrerir l'inici de la temporada 2020-2021.

Tebas també informarà els clubs de les converses amb el sindicat de futbolistes, l'AFE, i amb la UEFA, perquè tot plegat s'ha de poder combinar amb la Champions i l'Europa League. Com diu la cançó, moltes coses a fer i poc temps per fer-les.

Anar al contingut