Espanyol

Ressaca de Primera a l'Espanyol (0-2)

El Cartagena treu profit de la distensió d'un Espanyol negat al gol

Oriol VidalActualitzat

L'Espanyol ha pagat la ressaca de l'ascens. Ni una altra gran rebuda a l'autocar, ni tampoc el passadís d'honor del Cartagena han fet espavilar els jugadors de Vicente Moreno, víctimes de la distensió. Les rotacions no han fet fortuna: Fran Mérida s'ha lesionat i entre Oier i sobretot Wu Lei han concedit el primer gol als 22 minuts: la cobertura del xinès ha estat horrorosa i Delmás ho ha aprofitat. Un gol simptomàtic, com la clara posició de fora de joc de l'oriental a l'hora d'aprofitar un refús de Marc Martínez a xut de Nico Melamed. Oier ha salvat el 0-2 a xut de Forniés, però Moreno feia una cara de pomes agres que no li ha tret una canonada de Darder al pal abans del descans.

L'emboirament blanc-i-blau ha quedat palès al cap de cinc minuts de la represa: davant la feblesa de Calero, Rubén Castro s'ha fabricat un penal i el canari l'ha transformat amb molta sang freda, a l'estil 'panenka'. Puado i Melendo han entrat per Wu, que marxa amb la selecció xinesa, i Embarba, que no jugarà a Ponferrada per sanció. El ritme ha estat diferent, però l'Espanyol no ha passat d'una doble ocasió a la sortida d'un córner: Cabrera ha fet lluir-se Marc i Dimata ha rematat després al pal: el segon del partit per als catalans, que en porten vint-i-dos en tota la temporada. Una nit sobrera que podria haver empitjorat amb una rematada de José Ángel en el 80 i que ha complicat la salvació del Sabadell, que ha vist com un rival directe donava la campanada a l'RCDE Stadium.