Albert Ventura de la Penya pressiona el jugador del Morabanc Andorra David Walker (EFE)

Remuntada èpica del Joventut davant el Morabanc Andorra (90-87)

Després d'un primer quart per oblidar, els verd-i-negres han protagonitzat un últim període per emmarcar i han acabat sentenciant la remuntada

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Joventut ha superat el Morabanc Andorra i manté la imbatibilitat a l'Olímpic en competició europea (90-87). Primer partit del Top-16 de l'Eurocup i victòria de la Penya. Això sí, amb patiment i una alta dosi d'èpica. Els del Principat han saltat a la pista badalonina com un tro davant d'uns verd-i-negres, que sense gairebé ni adonar-se'n, han viscut un primer quart demolidor que s'ha saldat amb un contundent 16-32 al marcador.

Carles Duran, des de la banda, ha mirat d'ajustar l'equip per tal de trobar el punt de reacció i revertir un partit que s'havia complicat massa aviat. Pas endavant de la Penya que ha servit per escurçar distàncies però els d'Ibon Navarro han sabut administrar bé la renda de punts i han mantingut les distàncies. 36-48, al descans.

Ha estat a la represa quan el Joventut ha pujat encara més la pressió amb el convenciment que podia capgirar la situació. Tercer quart molt inspirat i últim període en què el desgast de jugar al màxim ha passat factura als andorrans mentre que els de Carles Duran semblava que començaven un partit nou.

L'Olímpic ha embogit amb un triple de Nikos Zisis que ha fet brillar el 74-77 a l'elèctrònic, a menys 3. Mínima diferència i màxima aspiració, a menys de cinc minuts del final, a consumar una remuntada verd-i-negra que semblava impossible. Temps mort demanat pel Morabanc per tal de trobar com tapar les fuites defensives. Però el Joventut, totalment desenfrenat, ha collat encara més i ha aconseguit empatar el marcador, 82-82, a menys d'un minut i mig pel final.

L'èpica no s'havia acabat perquè Conor Morgan ha fet encara un pas més i ha encistellat el 86-84, un estret marge de 2 punts que feia esclatar l'eufòria entre el públic badaloní, a 30 segons. Els ànims entre els de Carles Duran no podien estar més amunt. A dècimes de segon del final, quan el 90-87 ja feia assaborir el triomf, l'Olímpic s'ha quedat glaçat quan Nacho Llovet, a la desesperada, ha intentat el triple que hagués forçat la pròrroga però la pilota ha tocat el ferro però no ha entrat, fet que ha desfermat la festa a Badalona.

Nikos Zisis, amb 19 punts, ha estat el màxim encistellador del Joventut, però la feinada que ha fet, un partit més, Alen Omic, 16 punts i 11 rebots, li ha valgut per obtenir premi de ser el jugador més ben valorat d'entre els verd-i-negres. Ara bé, l'MVP del partit ha estat el jugador del Morabanc Andorra David Walker que s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha anotat 26 punts.