Alcaraz ha aconseguit una victòria que semblava impossible davant Albert Ramos (EFE)
Tenis

Remuntada èpica de Carlos Alcaraz davant Albert Ramos

El murcià Carlos Alcaraz ha superat una bola de partit i ha remuntat un 3-0 al darrer set. Impressionant nivell d'Albert Ramos-Viñales, que ha posat contra les cordes un dels grans favorits de Roland Garros

Victòria en cinc sets de Carlos Alcaraz en un duel llarguíssim i molt diputat en què Albert Ramos ha arribat a tenir bola de partit.

El primer set ha començat amb Alcaraz dominant des del fons de la pista, sense concedir opcions a un Ramos que ha encaixat un parcial de 5-0. Molt còmode, el murcià només ha cedit tres punts en tot el set, que s'ha endut 1-6. El seu tenis agressiu, com sol ser habitual en ell, feia presagiar que no tindria problemes davant d'un Albert Ramos més desencertat.

El segon set, marcat per l'absència de breaks, ha donat l'oportunitat a Ramos de forçar el tie-break. En el desempat, el mataroní ha portat la iniciativa i ha tancat un notable segon set per part seva (6-7). El partit estava empatat a un set i Ramos posava la por al cos d'Alcaraz. El tercer set ha fet passar moments complicats a la pista per a Alcaraz, que s'ha vist superat per la resistència de Ramos. la diferència entre tots dos era mínima, però les sensacions per a Albert Ramos eren millors i s'ha endut la tercera mànega (7-5).

Semblava reaccionar Alcaraz amb un break inicial al quart set, però Ramos ha recuperat immediatament el servei. El murcià, amb molts errors no forçats, ha anat claudicant davant d'un Ramos molt concentrat que ha fet un dels millors partits de la seva carrera. Alcaraz, tot i estar contra les cordes, ha aconseguit aixecar una pilota de partit que hauria suposat el 6-4 al set definitiu. El duel del quart set ha estat d'infart, molt igualat i molt llarg i ha desembocat en un tie-break en què Alcaraz s'ha imposat sense contemplacions. El cinquè set ho havia de decidir tot.

Albert Ramos ha començat el cinquè set molt fort, amb un 3-0 al marcador. Alcaraz no havia aconseguit desconnectar-lo del partit.

Tot i el break, l'avantatge de Ramos ha estat enganyós: un sol break que el murcià ha recuperat: 3-3. Després de 4 hores i mitja, Alcaraz ha tornat a tirar de coratge davant d'un Ramos que ha anat desinflant-se en el cinquè set. El mataroní ha remat fins al límit de les seves forces, però ha vist com Alcaraz acabava emportant-se el darrer set per 4-6 i el partit.

El nord-americà Sebastian Korda serà el rival de Carlos Alcaraz a la tercera ronda de Roland Garros, després de derrotar el francès Richard Gasquet per 7-6(5), 6-3 i 6-3.

Rafa Nadal, servint en el partit davant Moutet (Reuters)

Nadal, sense problemes davant Moutet

Rafael Nadal ha tancat la jornada amb un plàcid triomf sobre el francès Corentin Moutet (6-3, 6-1 i 6-4) en un duel que s'ha resolt en poc més de dues hores. Ha estat alguna cosa més que un tràmit, ja que ha significat el triomf número 300 de Nadal en un Grand Slam. El tenista mallorquí, que busca a París el 22è Grand Slam de la seva carrera, s'enfrontarà en tercera ronda amb Botic van de Zandschulp, cap de sèrie número 26.