ESPANYOL

Remuntada a Ipurua i primer triomf a la Lliga de l'Espanyol (1-2)

Les providencials entrades de Vargas i Pedrosa propicien la reacció periquita davant l'Eibar, amb gols de Ferreyra i Granero

Oriol VidalActualitzat

Patint i havent de remuntar un 1-0, però David Gallego ha pogut cantar la primera victòria de l'Espanyol a la Lliga. El tècnic de Súria ha capgirat "in extremis" una situació molt delicada: davant l'Eibar l'equip perdia, sumava 300 partits sense marcar i oferia una imatge pobríssima, com en els partis precedents. Però en tres minuts, del 76 al 79, la història ha viscut un gir radical. El Monito Vargas i Adri Pedrosa han ingressat al terreny de joc i amb dues assistències a Ferreyra i Granero, respectivament, han fet que el malson d'Ipurua s'hagi convertit en una explosió d'alegria a les files periquites, just abans de l'estrena europea davant el Ferencváros.

Dues notes destacades a l'onze de Gallego: Pedrosa encara no ha tornat a l'onze i els internacionals Vargas i Wu Lei s'han quedat a la banqueta. Pur contrast amb la titularitat de Jonathan Calleri, que ha tancat el 4-4-2 blanc-i-blau al costat de Ferreyra. L'argentí no ha pogut fer gran cosa en un primer temps àrid i de digestió complicada. Tot i que l'Eibar arribava al partit en places de descens, com l'Espanyol, Gallego ha tret l'equp obsessionat a fer front la pressió i el joc directe local. I a excepció d'un ensurt als tres minuts, amb Dídac salvant una rematada d'Orellana, i un altre abans del descans, amb xut d'Expósito des de la frontal, els periquitos han complert aquesta part del pla.

Altra cosa ha estat en atac, on l'equip ha estat pràcticament inexistent. Ni Roca, ni Darder, ni encara menys Melendo s'han trobat còmodes i Ferreyra i Jonathan Calleri s'han hagut de buscar la vida a la recerca de melons. En una, però, l'ex de l'Alabès ha estat a punt de tenir fortuna. Calleri ha fet primer un misto enorme en la rematada davant Arbilla, però després ha seguit la jugada amb instint i ha estat a punt de sorprendre Dimitrovic "in extremis", però la pilota s'ha perdut a córner. Fora d'això i d'una rematada de cap ben poc convençuda per part de Dídac, res més. L'Espanyol ha batut així un rècord negatiu: el de minuts sense marcar en una arrencada de Lliga.

La represa ha començat amb un altre aire, amb Darder a punt d'aprofitar un refús a la frontal amb un xut que ha passat prop del pal i provant-ho de nou als 54 minuts, però sense trobar porteria. I als 58 minuts, la patacada. Una innocent falta lateral de Calero l'ha servida Cote i Ramis ha pentinat des del vèrtex de l'àrea petita desviant la pilota a la xarxa (1-0).

Gallego ho ha volgut capgirar donant entrada a Matías Vargas per Marc Roca i minuts més tard a Pedrosa per Melendo. I tot ha funcionat: en el 76, la primera pilota del Monito ha significat l'empat (1-1): ha fet una passada en profunditat a Ferreyra per sobre de la defensa i el Chucky ha definit molt bé davant Dimitrovic. Una gran diana per trencar 300 minuts de sequera, però l'argentí s'ha lesionat als isquiotibials i ha entrat Granero. I en el 79, i precisament, via el Pirata, amb l'Eibar tocat, el segon. Primer turbo d'Adri Pedrosa, que ha arribat a la línia de fons i la seva centrada l'ha enviat a la xarxa Granero (1-2). Del plor al somriure en tres minuts. Increïble. Ni la injusta expulsió de Naldo en l'afegit ha evitat el primer triomf a la Lliga.