Els jugadors de la selecció espanyola celebren un dels gols de la victòria contra Alemanya (EFE/José Manuel Vidal)

Recital d'Espanya davant la poderosa Alemanya (6-0)

L'equip de Luis Enrique goleja Alemanya després d'una gran primera part i es classifica per a la final a quatre de la Lliga de les Nacions. Ferran Torres, amb tres gols, Álvaro Morata, Rodri i Oyarzábal han estat els autors dels gols davant d'una Alemanya que duia 12 partits invicta i que el darrer duel que havia perdut havia estat el setembre del 2018, davant d'Holanda

Josep CochActualitzat

Luis Enrique ha tancat el nou debat que s'havia obert a la porteria d'Espanya i ha donat la titularitat, per tercer partit consecutiu, al porter de l'Athletic Club Unai Simón. Dos catalans en l'11 inicial a la Cartuja de Sevilla: Sergi Roberto i Dani Olmo. La primera oportunitat ha arribat en el minut 6, amb un llançament de falta que ha tret Ramos i ha rebutjat Neuer. Una falta en què els jugadors espanyols han protestat, ja que consideraven que Dani Olmo havia caigut a l'interior de l'àrea. En el minut 10, primer contratemps per a Luis Enrique amb la lesió de Sergio Canales, que hagut de deixar el camp. La seva plaça l'ha ocupat Fabián. I de les seves botes ha sortit l'1 a 0 en el minut 17, ja que ha tret un córner al segon pal que ha rematat Álvaro Morata amb el cap. Divuitè gol del jugador de la Juventus, que feia un any que no marcava amb la "roja".

En el 20 ha estat Ferran Torres qui ha pogut eixamplar l'avantatge, però la seva rematada ha sortit massa creuada. I en el 23 ha arribat el gol anul·lat a Morata per fora de joc, jugant sempre al límit de la posició. De tota manera, veient la imatge repetida, sembla que la seva posició és correcta a l'hora de rematar. Amb l'1 a 0, Espanya ha controlat el partit amb un joc de possessió. En el 30, nova ocasió de Ferran Torres, que ha tornat a agafar l'esquena a la defensa alemanya, però aquesta vegada ha estat Neuer qui ha tret la rematada del davanter del City. I la tercera ha sigut la bona per a l'extrem valencià. En el minut 34, centrada de Koke, rematada de cap al travesser de Dani Olmo i Ferran Torres agafa el rebuig a l'interior de l'àrea per establir el 2 a 0. Bons minuts de la selecció espanyola en aquesta primera meitat en un partit on només els serveix guanyar per accedir a la Final Four de la Lliga de les Nacions. Alemanya està mostrant moltes debilitats en defensa. I una nova llacuna a l'hora de defensar un córner ha significat el 3 a 0 en el minut 38. La rematada ha estat d'un altre jugador del City, Rodri, que amb el cap s'ha avançat a la defensa alemanya i ha creuat la pilota on no ha pogut arribar Neuer. Però no ha estat tot alegria per a l'equip espanyol, ja que en el minut 41 ha arribat la lesió muscular de Sergio Ramos, que també ha hagut de deixar el camp. Èric Garcia, un altre jugador de la factoria del City, ha ocupat el seu lloc.

La segona part ha començat amb una doble oportunitat per a Espanya. Recuperació de pilota de Dani Olmo que ha arribat a l'interior de l'àrea, però la seva rematada l'ha rebutjat Manuel Neuer, però la pilota ha anat a peus de Koke Resurrección, que ha rematat. L'ha tret, ara sí, la defensa de l'equip de Joachim Löw. En el minut 54 ha arribat el quart. Contraatac d'Espanya davant d'una defensa de fireta que ha acabat Ferran Torres en rebre una assistència de Gayà, que ha fet el doblet després de rematar a boca de canó per superar Neuer. Morata ha tingut el cinquè en el 68, però no arribat per ben poc a la rematada. I el cinquè, obra d'un inspiradíssim Ferran Torres, que ha rematat tal com venia i que ha arribat després d'un altre contraatac d'Espanya en el minut 72. L'assistència ha estat de Fabián i el valencià que s'emportarà la pilota a cap a casa. Amb el 5 a 0, Luis Enrique ha fet un triple canvi entrant Oyarzábal, Gerard Moreno i Asensio. Han deixat el camp Dani Olmo, Morata i el golejador de la nit, Ferran Torres. En el 76, primera ocasió d'Alemanya, després d'un xut de Gnabry que s'ha estavellat al travesser. Però el recital espanyol encara tenia peça amagada en forma de 6 a 0. Jugada col·lectiva i assistència de Gaià, que fa la passada a Oyarzábal, que arrodoneix un resultat històric.