El Barça femení oferint el triplet a la Generalitat (@FCBfemeni)
Barça

Recepcions oficials de Generalitat i Ajuntament de Barcelona a les tricampiones del Barça

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han destacat el valor social dels èxits de l'equip femení de futbol

Redacció Esport3Actualitzat

Jornada de recepcions institucionals per a les tricampiones del Barça. L'equip femení de futbol ha passat primer per la Generalitat de Catalunya i després per l'Ajuntament de Barcelona per oferir la Lliga, la Copa i la Champions conquerides aquesta temporada. Aquest és un extracte del més destacat que s'ha dit en els parlaments institucionals.

Pere Aragonès, president de la Generalitat:

"Us agraeixo que hagueu compartit aquest èxit amb tot el país. Tenir un triplet del Barça al Palau és extraordinari. Teniu un talent brutal com a equip. Hem de trencar tots els sostres en l'àmbit de l'esport i en l'àmbit social. Massa vegades, encara avui, s'han de seguir subratllant els èxits de l'esport femení perquè els homes ho hem monopolitzat. Espero que durant moltes temporades més vingueu al Palau a celebrar-ne molts més. Sou un referent per a moltes i molts joves del país. Un referent d'esforç i de treball. Tant de bo aquest sigui un país d'esport, d'igualtat i de molts èxits."

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona:

"És una alegria immensa que sigueu avui aquí. Ens heu donat una de les grans alegries dels últims mesos, marcats per la pandèmia. Durant molts anys hem vist com a la plaça Sant Jaume hi venien els equips masculins, i ara per fi hi heu vingut vosaltres. Vull felicitar-vos per la vostra professionalitat. Perquè les dones arribem a determinats llocs, sempre ens cal demostrar més i amb pitjors condicions. Vosaltres ho heu fet. Heu fet història amb el triplet. La ciutat és molt. El que heu fet és història per a les dones i nenes d'aquest país. Estic segura que a partir d'ara hi haurà més nenes que voldran ser futbolistes. Heu fet un esprint i una puntada de peu impressionant per la visibilització de l'esport femení. Us seguirem ben de prop i us esperarem a Sant Jaume per continuar celebrant victòries."

Vicky Losada, oferint la samarreta del Barça sigana a Ada Colau (@FCBfemeni)

Lluís Cortés, entrenador del Barça:

"És un honor venir amb aquests trofeus. Són el fruit de l'esforç de molts anys. Aquestes jugadores han hagut de superar molts obstacles per ser el que són avui. Hem guanyat defensant un estil propi i els valors que ens identifiquen. Ha guanyat el Barça i ha guanyat Catalunya i la ciutat de Barcelona. Gràcies per creure en l'esport femení."

Vicky Losada, jugadora i capitana del Barça:

"És un gran honor fer visites com les d'avui. Portem el nom de Catalunya i Barcelona per tot el món amb la màxima responsabilitat. El triplet és nostre i en volem fer partícip tothom, però sobretot els més joves, que veuen que és possible arribar a triomfar jugant a futbol com hem fet nosaltres."

Ada Colau i l'Ajuntament han rebut a les campiones (@FCBfemeni)

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona:

"És un gran honor oferir a l'Ajuntament i la Generalitat els títols que hem guanyat aquesta temporada. És un fet històric gràcies a les magnífiques jugadores que tenim. Són eternes. Han fet història amb majúscules, amb un artífex -Lluís Cortés- que les ha fet jugar d'una manera magnífica. Heu fet que el Barça sigui referència mundial pel que fa al futbol femení. I ho heu fet amb els valors que guien l'entitat: l'esforç, la constància i l'actitud. Només cal veure com entreneu i com jugueu. Ara teniu una altra responsabilitat social: sou referents de conducta per a molts nens i nenes que gràcies a vosaltres s'han enamorat del futbol. Heu trencat barreres. I us dono les gràcies per haver recuperat l'alegria per al barcelonisme."

 

 

Anar al contingut