Alexander Pesci mostra el seu rellotge
Alexander Pesci mostra el seu rellotge
Dakar 2023

Rebel·lió al Dakar: la surrealista història amb el rellotge oficial

El Dakar no perdona ni el cap de la marca de rellotges espònsor de la carrera

L'organització del Dakar d'aquesta edició va arribar a un acord amb un fabricant de rellotges per subministrar als copilots un model per utilitzar durant aquest Dakar. I on bàsicament es marqués la informació que legalment està permesa pel reglament i que habitualment necessiten els copilots.

Es volia evitar d'aquesta manera la proliferació de rellotges smartwatch que poguessin portar prestacions que afavorissin els diferents equips.

Avís de l'organització del Dakar

El mateix director de la cursa va avisar abans de l'etapa pròleg de l'obligació de portar aquest model del fabricant:

 

Al Dakar hi ha 820 participants i com que un model habitual d'aquest rellotge costa entre 3.000 i 4.000 euros, es va decidir donar una versió molt més econòmica i amb una tecnologia més senzilla perquè tothom pogués portar-lo.

El problema és que sembla que no està donant les prestacions que demanden molts participants, i alguns copilots ja han avisat que no el porten perquè el rellotge se'ls ha espatllat o no el volen portar directament per la raó que sigui...

Per evitar això, els comissaris han començat a aplicar sancions amb 30 minuts de penalització per no portar-lo:

I no és un tema menor, ja que, fins i tot, l'acumulació de sancions fetes per comissaris poden comportar l'expulsió de la carrera.

El propietari del fabricant, també sancionat!

El més surrealista de tot és que el mateix fundador de l'empresa fabricant dels rellotges està entre aquests pilots sancionats. Alexander Pesci s'ha afegit a la rebel·lió dels copilots i va decidir no portar-lo. Aquest és el document de la sanció.

Una bona acció de màrqueting amb un gir inesperat i una anècdota més d'aqueta cursa que donaria per fer una enciclopèdia.

Anar al contingut