Els jugadors del Reial Madrid durant el clàssic
FUTBOL

Real Madrid TV perd els papers contra els àrbitres

Critíques ferotges a l'arbitratge de De Burgos, Soto Grado i Clos Gómez en un programa de la cadena de televisió del club blanc

La victòria del Barça davant el Reial Madrid a l'Spotify Camp Nou, amb els gols de Sergi Roberto i Frank Kessie, és un cop de puny sobre la taula dels blaugranes. Les opcions de Lliga per als blancs s'han pràcticament esvaït. El Barça ha ampliat la distància al capdavant de la classificació fins a situar-se a 12 punts del Madrid, que, tot i tenir el gol avarage directe guanyat, veu impossible remuntar els punts en les 12 jornades que queden.

El clàssic que ha quasi sentenciat la competició nacional, però, ha estat marcat per la polèmica. La més destacada del partit va ser el gol anul·lat a Marco Asensio al minut 81 que era l'1-2, que després de ser revisat pel VAR no va sumar el marcador per fora de joc, una decisió que Ancelotti no va veure gens clara.

L'entrenador del Madrid va expressar els seus dubtes, però des de l'informatiu diari de Real Madrid TV, canal oficial del club, els dubtes eren afirmacions i van manifestar el seu empipament amb l'arbitratge de De Burgos Bengoetxea i el VAR, responsabilitat de Soto Grado, durant el clàssic.

''Les línies que determinen el fora de joc estan assenyalades segons el que els convé''

A Real Madrid TV s'han qüestionat moltes de les decisions de l'arbitratge: targetes, faltes, expulsions... La queixa més gran és sobre el gol anul·lat a Marco Asensio. La televisió del club blanc considera que les línies que va marcar el VAR amb Koundé i Asensio no són correctes perquè la referència que s'agafa per marcar els dos jugadors són diferents: una des del braç i l'altra des de l'espatlla. ''Són línies irrisòries i enganyoses'', sentencien des de la televisió del club.

Però les crítiques no es queden aquí. Des de Madrid consideren que l'1-2 del Barça del darrer minut, amb el gol de Kessie, no hauria d'haver pujat al marcador perquè Lewandowski, a l'inici de la jugada, va fer falta sobre Carvajal. De la mateixa manera que han reclamat l'agressió de Gavi sobre Ceballos o una entrada de Sergi Roberto sobre Nacho en els primers minuts del partit.

Marco Asensio es lamenta després del gol anul·lat (Reuters)

''Ja sabíem que amb De Burgos el Madrid havia de lluitar contra 12''

Les queixes i protestes del canal de televisió del club ja van iniciar-se amb la designació de De Burgos com a àrbitre del partit. Els blancs han dit prou i han carregat durament contra l'arbitratge. El Madrid és l'equip que més punts ha perdut aquesta temporada amb la intervenció del videoarbitratge. Amb la polèmica arbitral entorn del Barça, des de Madrid ho han condemnat:

''El VAR és un autèntic nyap. És un element pervers. Són tants els errors que ja és difícil creure's res. No és res nou, és un patró, un modus operandi.''