Espanyol

RCDE Inside: l'ascens de l'Espanyol a Primera des de dins, aquest diumenge a Esport3

La minisèrie, produïda pel Departament d'Esports de TV3 en col·laboració amb el RCD Espanyol, consta de quatre capítols. El primer, "Aixeca't", s'emetrà diumenge a la nit per Esport3

Redacció Esport3Actualitzat

El Departament d'Esports de TV3, en col·laboració amb l'Espanyol, presenta "RCDE Inside: L'Espanyol, la nostra vida", una minisèrie de quatre capítols que reviu l'ascens de l'equip a Primera Divisió. La tornada a l'elit del futbol espanyol completa un viatge que parteix d'una tempesta perfecta: la conjunció de la pandèmia amb el cinquè descens de la seva història. En una odissea de superació que s'explica des de dins, els periquitos hauran de recuperar el millor d'ells mateixos per assolir el retrobament amb l'elit i fer-se més forts.

Capítol 1: "AIXECA'T"

L'Espanyol en ple s'aboca a superar la fase de dol després del trauma del descens. Una catarsi total i urgent que es posa en marxa en tots els àmbits: en el vestidor, amb l'arribada providencial de Vicente Moreno i la reacció dels capitans; en la gestió i les finances, amb els plans del president Chen Yansheng i l'estratègia del conseller delegat, Josep Maria Durán, i amb els vincles amb els aficionats, tocats i sense poder esperonar l'equip dins de l'estadi. Les esperances troben fonament en una fantàstica arrencada de campionat.

 

Capítol 2: "NO SURRENDER"

La història de l'Espanyol és plena d'exemples de revolta contra l'adversitat. Ho personifiquen Raúl Tamudo, el jugador emblema de l'entitat, o Anaïr Lomba, en plena lluita per mirar de salvar un Espanyol femení d'èxits pretèrits. També Wu Lei, que no es rendeix tot i no ser una opció primordial per al tècnic. L'esperit de superació troba premi sobre el camp. El bloc creix i la societat que formen Adri Embarba i Raúl de Tomás marca una resurrecció progressiva.

Capítol 3: "DE PARES A FILLS"

La família periquita es fa forta davant les dificultats. Supera els moments de dubte de la temporada i albira un nou horitzó, amb les figures providencials dels joves Javi Puado i Nico Melamed, autor d'un gol a Anduva que remou la mentalitat del vestidor. L'esperit de sacrifici del planter segueix els consells d'un mite com Rafa Marañón i l'entrega dels grups d'animació blanc-i-blaus fan volar l'equip.

Capítol 4: "SOMIA"

El retorn a la normalitat al món coincideix amb la tornada de l'Espanyol al seu hàbitat natural: un club de Primera. Ens colem al vestidor a La Romareda, l'escenari on culminarà aquest camí de redempció. La comunió entre el club i els seguidors, ja restaurada, fa que l'Espanyol acabi amb festa el seu any més difícil. Un pas enrere per fer-ne dos endavant.

 

Tots els personatges vinculats a l'ascens blanc-i-blau apareixen en aquesta sèrie documental. Hi són els encarregats de liderar la metamorfosi a nivell de gestió (el president Chen Yansheng, el conseller delegat Josep Maria Durán i el director esportiu Francisco Joaquín Pérez Rufete) i també els artífexs en la direcció de l'equip, Vicente Moreno i el seu cos tècnic, i futbolistes com David López, Diego López, Leandro Cabrera, Adri Embarba, Sergi Darder, Raúl de Tomás, Javi Puado, Nico Melamed o Wu Lei.

Hi tenen una presència primordial actius del futbol formatiu, llegendes del club (Rafa Marañón, Tommy N'Kono i Raúl Tamudo), una nodrida representació de l'Espanyol femení i, evidentment, els altres grans protagonistes d'aquest ascens: els aficionats, omnipresents tot i la distància.

Aquesta minisèrie ha estat dirigida per Txus Villanova i Oriol Vidal i produïda pel Departament d'Esports de TV3. La seva execució hauria estat impossible sense la col·laboració del RCD Espanyol i, de forma decisiva, per part dels càmeres d'Espanyol TV, Jordi Via i Eric Hinojo, cabdals per a l'obtenció de diverses seqüències "inside" del tot històriques.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut