Raquel González, medalla de plata en els 35 km marxa als Europeus de Munic
Raquel González, medalla de plata en els 35 km marxa als Europeus de Munic (Reuters)
Atletisme

Raquel González, medalla de plata en els 35 km marxa als Europeus de Munic

La molletana Mar Juárez celebra la superació d'un càncer de tiroides amb una brillant setena posició. En la mateixa distància, el murcià Miguel Ángel López s'ha proclamat campió d'Europa

Redacció Esport3Actualitzat

Als Mundials d'Eugene, el mes passat, ja va demostrar que estava en un gran estat de forma. La cinquena posició que va aconseguir era una carta de presentació que la situava entre les favorites, i Raquel González no ha fallat a les expectatives. La marxadora mataronina, de 32 anys, sempre s'ha mogut en el grup capdavanter, a una distància controlada de l'hongaresa Viktoria Madarasz, que s'ha escapat ben aviat. 

En el quilòmetre 18, l'atleta del Barça i la grega Antigoni Ntrismpioti han atrapat Madarasz i l'han deixada enrere. La maresmenca ha mantingut el frec a frec amb la grega durant sis quilòmetres, però de mica en mica ha anat veient com la seva rival s'allunyava. González no s'ha deixat anar i ha estat capaç de mantenir un bon ritme que li ha permès assegurar la medalla de plata. Raquel González ha creuat la meta en segona posició, amb un temps de 2:49:10, a 2'11" de Ntrismpioti.

Una altra catalana, Mar Juárez, ha acabat en setena posició. Campiona d'Espanya dels 50 km marxa l'any 2020, l'atleta de Mollet del Vallès ha viscut una temporada complicada, després que al març li detectessin un càncer de tiroides. El dia que havia de passar pel quiròfan li van fer una PCR i va donar positiu per covid, de manera que la intervenció es va haver d'ajornar tres setmanes més. Al Mundial d'Eugene no hi va arribar en condicions òptimes, com tampoc hi ha arribat a Munic, però aquesta setena posició és una recompensa excel·lent a totes les dificultats que ha hagut de travessar.

En la categoria masculina, Miguel Ángel López, de 34 anys, s'ha proclamat campió d'Europa dels 35 km marxa després d'haver dominat la cursa de cap a peus. El marxador murcià ha accelerat en el quilòmetre 5 i se n'ha anat tot sol, cap al seu primer títol europeu en aquesta nova distància, que ha completat amb un temps de 2:26:49. En els 20 quilòmetres marxa ja havia aconseguit dos ors prestigiosos, un a l'Europeu de Zuric, l'any 2014, i un altre al Mundial de Pequín de l'any següent.

Un altre murcià, Manuel Bermúdez, de 24 anys, s'ha quedat a les portes del podi i ha acabat quart, a poc més d'un minut de les medalles.

Anar al contingut