BARÇA

Ramon Planes explica com es va gestar el fitxatge de Ronald Araujo

L'exsecretari tècnic del Barça va comentar la renovació d'Araujo i altres temes de l'actualitat blaugrana, al "Tot costa"

Redacció Esport3Actualitzat

El pare inte·lectual de fitxatges del Barça com Pedri i Ronald Araujo, Ramon Planes, va parlar aquest dimarts al "Tot costa", després que el club anunciés la renovació del central uruguaià fins al 2026. El secretari tècnic blaugrana del 2018 al 2021 va mostrar-se "molt content" per la continuïtat del jugador i va explciar com es va gestar el seu fitxatge.

"He firmat més de 20 jugadors d'Uruguai i tinc molts contactes en aquell país. En aquest cas va ser un entrenador d'Araujo qui ens va dir que hi havia un jugador que tenia un potencial enorme. El vaig veure i em va agradar moltíssim. Me'l volia emportar al Getafe, que és on jo treballava aleshores, però em va arribar la proposta del Barça i vaig decidir d'apostar per ell, en aquest cas per al Barça B. Encara no el veia preparat per al primer equip, però sí amb el potencial necessari. A més de qualitats físiques, té una qualitat que el fa diferent, la seva mentalitat. És un noi diferent. En la societat actual, trobar joves així no és fàcil."

"Quan va arribar al Barça B, va sorprendre el seu perfil. Jo li deia al Ronald, 'el meu primer ídol al Barça va ser Migueli'. Historicament sempre hem tingut centrals fisicament forts, que donaven jerarquia, només cal recordar Puyol. Jo creia que podia encaixar perfectament. A simple vista podia semblar que no era el perfil, però tota la feina de formació al Barça B li ha anat molt bé."

El preu actual d'Araujo

Portar Araujo al Barça va costar uns 5 milions d'euros, una xifra molt baixa tenint en compte el rendiment que ha donat al club blaugrana. Quant costaria ara el seu fitxatge?

"És molt fàcil respondre aquesta pregunta. Quan hem anat a buscar jugadors del seu perfil ens demanaven molts diners. El Bayern, per exemple, va pagar uns 40 milions per Upamecano. Recordo també que en el meu primer any que hi havia interès amb Koulibally i ens demanaven 60 o 70 milions. Hi ha molta competència per a fitxar aquests jugadors, tots els equips inverteixen molts diners"

Planes ha revelat que un dels fitxatges que arribarà al Camp Nou aquest estiu, Andreas Christensen, fa temps que està en el radar del club.

"Fa 3 anys vam estar reunits amb els seus agents i vam tenir converses amb el jugador i el seu pare per a poder-lo incorporar. Estava el radar, crec que és un bon jugador"

Encerts i errors

La feina de secretari tècnic suposa encerts, com Pedri i Araujo, i com és lògic, també alguns errors. El lleidatà va revelar un dels fitxatges que va fer i que no va funcionar. 

"Per exemple un jugador com Malcom pensava que donaria un bon rendiment. A la Lliga francesa era dels millors, però arribes al Barça i la samarreta pesa. S'han d'alinear molts aspectes per a què un jugador tiri endavant."

El cas Dembélé

Planes va comentar també altres assumptes de l'actualitat blaugrana, com el cas Dembélé. El lleidatà es va mostrar resginat amb la situació del francès. 

"El futbol actual funciona així, lamentablement. A Can Barça hem tingut altres casos en què ha passat el mateix. Hi ha jugadors que crec que amb el temps s'ha demostrat que no havien encertat. Afortunadament hi ha persones com el Ronald que han demostrat la seva voluntat de continuar al Barça"

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut