Fórmula 1

Raikkonen, el més ràpid, i Hamilton, el més desafortunat en el primer dia de tests a Jerez

Jornada estranya, la dels primers entrenaments de Fórmula 1 de la temporada a Jerez. El campió del món, Sebastian Vettel, amb prou feines ha pogut rodar a causa d'una errada dels seus mecànics, i Kimi Raikkonen ha marcat el millor temps. Lewis Hamilton ha trencat el seu nou frontal baix. El britànic no ha pogut evitar una sortida de pista que ha deixat el seu Mercedes destrossat.

Actualitzat

Jornada estranya, la dels primers entrenaments de Fórmula 1 de la temporada. Cotxes que no s'engeguen o que tenen una avaria al cap de tres revolts. Els monoplaces de F1 encara no han assimilat les nombroses novetats d'aquesta temporada.

El campió del món, Sebastian Vettel, amb prou feines ha pogut rodar a causa d'una errada dels seus mecànics, i Kimi Raikkonen ha marcat el millor temps en una jornada en què ha estat pràcticament l'únic pilot que disposava d'un cotxe ben muntat i resistent.

Accident de Hamilton

Lewis Hamilton, que portava el mateix camí en la primera part dels entrenaments, havia marcat el millor temps provisional quan s'ha trencat el seu nou frontal baix. Ha estat en una frenada potent. Ha tocat a terra, s'ha trencat i Hamilton no ha pogut evitar una sortida de pista que ha deixat el seu Mercedes destrossat. Amb una mica de sort l'equip podrà continuar aquest dimecres els entrenaments amb Nico Rosberg.

Raikkonen, el més ràpid

Raikkonen ha confirmat a TV3 que el problema més greu dels nous F1 no és el seu pilotatge, sinó la resistència, a causa de l'electrònica i del funcionament dels nous sistemes de recuperació energètica. El finlandès ha fet la jornada lliure de problemes greus i Ferrari ha pogut fer moltes comprovacions aerodinàmiques. De moment ha estat una mica superior als rivals, abans que Alonso agafi el relleu de Raikkonen en els entrenaments de dijous.

L'equip McLaren no ha pogut fer ni una sola volta, ja que un problema hidràulic ha impedit que el cotxe que havia de pilotar Jenson Button s'engegués.

El tercer millor temps de la sessió l'ha marcat Valtery Bottas, amb Williams, i Checo Pérez ha estat quart. Els registres no es poden tenir en compte, ja que el marcat per Kimi Raikkonen ha estat deu segons més lent que el que va aconseguir l'any passat Jenson Button, el més ràpid en aquella primera jornada de tests a Jerez. A part de tot això, el temps de Raikkonen és quatre segons més lent que el que té establert un GP2 en aquest mateix traçat.

Arriba el moment de Juncadella

Les pròximes jornades seran dures per a tots els equips, que hauran de millorar en fiabilitat i rapidesa. Entre els pilots que ho intentaran, Dani Juncadella, que aquest dimarts ha estat en la presentació del seu equip Force India.  El pilot català pujarà al monoplaça dijous, si el temps ho permet, ja que les condicions meteorològiques no són gaire bones per als propers dies.

   - Temps de dimarts:
   .1. Kimi Raikkonen (FIN/Ferarri)       1.27.104 (31 voltes)
   .2. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)      1.27.820 (18)
   .3. Valtteri Bottas (FIN/Williams)     1.30.082 (7)
   .4. Sergio Pérez (MEX/Force India)     1.33.161 (11)
   .5. Jean Eric Vergne (FRA/Toro Rosso)  1.36.530 (15)
   .6. Esteban Gutiérrez (MEX/Sauber)     1.42.257 (7).
  
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut