Rafael Nadal
Rafael Nadal, a la final de l'Obert del Estats Units (Reuters)
Tenis

Rafael Nadal fulmina Kevin Anderson i torna a regnar a l'Obert dels Estats Units

El manacorí va derrotar en tres sets un rival molt dèbil des del fons de la pista, i suma el segon Grand Slam de la temporada, el tercer de la seva carrera a Nova York

Actualitzat

Rafael Nadal es va proclamar campió de l'Obert dels Estats Units per tercera vegada en derrotar Kevin Anderson, el 28è jugador del món, amb molta autoritat. En va tenir prou amb tres sets (6-3, 6-3 i 6-4) per desfer-se del sud-africà, que va acabar aclaparat i sense resposta davant dels recursos de l'actual número u.

El principal obstacle de Nadal en el primer set va ser superar el servei del rival. Amb el seu, s'anava anotant els jocs sense cap problema, però Anderson utilitzava les seves canonades d'inici com a única defensa per mantenir-se amb vida, tot i que el manacorí, restant, portava tots els jocs a un seguit interminable d'igualtats. Va ser en el setè joc quan, finalment, va aprofitar el quart "deuce" del partit per aconseguir el trencament i avançar-se.

A partir d'aquí, Nadal va poder jugar amb més comoditat, i quan aconseguia allargar l'intercanvi, Anderson hi tenia poc a fer, en evidenciar una precisió molta pobra des del fons de la pista. Així, amb el primer escull superat, el set havia de caure de madur, per un 6-3.

En el segon parcial, aquest mateix procés es va repetir, però, amb el desconcert creixent del sud-africà, els fets es van precipitar abans. En el sisè joc, Nadal ja havia posat el 4-2 en el marcador i es dirigr implacable cap a un altre 6-3.

El tercer set ja va anar per la via directa: "break" en el primer joc. Però si Anderson va mostrar alguna cosa positiva durant la final va ser el fet de no voler defallir, malgrat la diferència de nivell pel que feia el rival. Una revifada a partir del tercer joc li va permetre acabar amb un 6-4, lleugerament millor que en els sets anteriors, fins i tot salvant una pilota de partit.

Rafa Nadal, que tot justa ha recuperat el número u de l'ATP, tanca una temporada de Grand Slams com les dels seus millors temps. S'adjudica l'Obert dels Estats Units per tercera vegada (2010, 2013, 2017) després d'haver guanyat Roland Garros i d'haver esta finalista a Austràlia. Aquest és el seu setzè títol de Grand Slam, i només el supera Roger Federer amb dinou.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut